У грецьких Салоніках провели літературний вечір, присвячений Лесі Українці

У грецьких Салоніках провели літературний вечір, присвячений Лесі Українці

Фото
Укрінформ
Українська громадськість Північної Греції спільно із грузинською громадою Салонік організувала у приміщенні Духовного центру Митрополії пам’ятний літературний вечір, присвячений життю та творчості видатної української письменниці, поетеси та громадської діячки Лесі Українки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило консульство України в Салоніках.

Захід відбувся з благословення Всесвятішого Митрополита Салонік Філофея та за підтримки консульства.

У своїй вступній промові консул України Євген Шквира наголосив на необхідності поширення в Греції інформації про відомі українські постаті, їх творчість та боротьбу за незалежність України.

«Ми маємо максимально привертати увагу грецької спільноти до неосяжного культурного надбання нашої суверенної і незалежної Нації та й надалі створювати спільні проєкти культурної дипломатії», – сказав він.

У консульстві повідомили, що до участі у пам’ятному вечорі долучилися відома українська співачка та бандуристка Олена Розумна та Український хор «Калина» міста Салоніки, які майстерно виконали музичні версії творів Лесі Українки.

Зі своїми вітальними словами виступили віцеконсул генерального консульства Грузії в Салоніках Карло Чхаідзе та високопреподобний архімандрит Євсевій Накопулос, представник Митрополита Салонік.

Свої відеозвернення надіслали декан Гуманітарного факультету Тбіліського Державного Університету Нана Гаприндашвілі та поет, перекладач, доктор філологічних наук, професор і дипломат лауреат премії імені Шота Руставелі Рауль Чилічава.

Нагадаємо, урочисті заходи з нагоди 153-ї річниці з дня народження Лесі Українки відбулися в Грузії.

Фото: Консульство України в Салоніках / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-