В ОАЕ випустили композицію на слова Лесі Українки

В ОАЕ випустили композицію на слова Лесі Українки

Відео
Укрінформ
В Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) до річниці від дня народження Лесі Українки випустили композицію «Все покинуть» на слова видатної поетеси.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання «Емірати Сьогодні».

Музику до композиції написала композитор і співачка Ольга Бондаренко, а виконав гурт UnovA з Дубая у складі Крістіни Новикової, Анни Комарь та Ольги Бондаренко. Відтепер пісня доступна на всіх музичних платформах.

Про історію народження пісні ми розпитали композитора Ольгу Бондаренко.

«Коли я готувалася до виступу на заході, присвяченому річниці народження Лесі Українки, гортала збірку її творів, бо хотіла вибрати цікаву поезію для декламування, яку не часто виконують. Так я натрапила на вірш «Все, все покинуть, до тебе полинуть», який виявився співзвучним моєму настрою. І раптом він у мене в голові зазвучав не як вірш, а як пісня. Тобто музика народилася відразу, як я прочитала поезію, але потім не могла її пригадати. Минуло кілька днів, і ця мелодія мені наснилася, тобто я її пригадала уві сні. На ранок швиденько записала пісню на диктофон, а далі почалася робота над аранжуванням, репетиції, запис...», – поділилася спогадами пані Ольга.

Вона вже чотири роки співає у складі заснованого в Дубаї у вересні 2017 року Ансамблю української пісні і танцю в ОАЕ «Червона калина». Саме солістки цього ансамблю й створили окремий проєкт UnovA для виконання авторських пісень.

«Робота над треком тривала досить довго, бо реалізовували все власними силами. Аранжування й мастеринг замовили в Києві у музиканта Олексія Алтухова, запис робили на студії в Дубаї, а відео та монтаж нам зробила талановитий відеомейкер Людмила Станова, за що ми їй дуже вдячні», – розповіла Ольга Бондаренко.

Зауважується, що пісня «Все покинуть» на слова Лесі Українки стала першим релізом, який гурт UnovA випустив у світ. Але дівчата на цьому не зупиняються і вже записали другу пісню «Українські серця» (музика та слова Ольги Бондаренко).

Композиції UnovA доступні на таких платформах: Apple Music, Acrcloud, Amazon, Anghami, MediaNet, Boomplay, Deezer, Instagram/Facebook, Adaptr, Flo, YouTube Music, Gracenote, iHeartRadio, Claro Música, iTunes, Jaxsta, Joox, KKBox, Kuack Media, Mrc, NetEase, Qobuz, Pandora, Saavn, Spotify, Tencent, Tidal and TikTok/TikTok Music/Resso/Luna!

Нагадаємо, в Абу-Дабі відбувся дебют нового українського костюмованого танцювального колективу «Коралі» – спільного проєкту Української жіночої ініціативи в ОАЕ й української школи вихідного дня «Дивосвіт».

Фото: ukrdubai.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-