В українському клубі у британському Ковентрі відбулося Свято жінок-героїнь

В українському клубі у британському Ковентрі відбулося Свято жінок-героїнь

Фото, відео
Укрінформ
В українському клубі у місті Ковентрі (Велика Британія) пройшло щорічне Свято жінок-героїнь, під час якого йшлося про періоди становлення української державності, починаючи з Київської Русі до сьогоденної боротьби з російською агресією, та роль українських жінок-героїнь на всіх етапах розбудови вільної та незалежної України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Організація українських жінок у Великій Британії – відділ Ковентрі (OUZ Coventry – Association of Ukrainian Women in Great Britain).

Під час презентації були зачитані вірші про героїзм та незламність українських жінок, прозвучала пісня «Жінка – легенда» у виконанні жінок організації, а також молитва за Україну, яку виконав церковний хор. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих українських героїнь.

«Фотовиставка «Жінки Майдану» та уривки з щоденника майдану нагадали всім про трагічні події 2014 року», – повідомили в організації.

На заході були присутні зв’язкова Марія Фінів, Леді Годайва, представники індійської громади міста, Lions International club, Freemen Guild м.Ковентрі, президент організації ВОРА (Британців азіатського походження), представники польської громади м.Лемінгтон та братніх установ – Союзу українців Великої Британії, Спілки української молоді та української школи.

Голова ОУЖ у Ковентрі Ірина Кінг подякувала Світлані Гаврилюк та Лесі Коваленко за плідну працю над надзвичайно цікавою програмою та приголомшливою презентацією.

Під час свята під керівництвом Марії Лещишин для всіх гостей був приготовлений смачний буфет.

Нагадаємо, для учнів 8-их класів української школи в Лондоні у Бібліотеці й Архіві ім. Т. Шевченка Союзу українців у Британії відбувся урок, присвячений життю і творчості Лесі Українки.

Фото: OUZ Coventry - Association of Ukrainian Women in Great Britain / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-