У Торонто з аншлагом відбулася зустріч у рамках туру президента СКУ та Фонду Притули

У Торонто з аншлагом відбулася зустріч у рамках туру президента СКУ та Фонду Притули

Фото, відео
Укрінформ
Сотні гостей відвідали першу зустріч у рамках благодійного туру «Непереможні, коли об’єднані – Invincible When United» від ініціативи Unite With Ukraine Світового конгресу українців і Благодійного фонду Сергія Притули, яка відбулася у конференц-залі готелю Old Mill у Торонто (Канада).

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Серед присутніх були представники місцевої влади, зокрема колишній депутат канадського парламенту Борис Вжесневський, засновники the Myhal Family Foundation Райла та Джорд Михаль, а також чимало молоді. 

Зліва направо: Райла Михаль, Сергій Притула, Джорд Михаль
Зліва направо: Райла Михаль, Сергій Притула, Джорд Михаль

Зауважується, що The Myhal Family Foundation за кожен зібраний на події долар пожертвують ще один долар. Усі зібрані під час зустрічі кошти будуть використані для придбання броньованих транспортних засобів для безпечного гуманітарного розмінування на півдні України.

Модераторкою заходу виступила президентка Конгресу українців Канади (КУК) Олександра Хичій. У вступній промові вона наголосила, що українці закордоном мають обʼєднувати зусилля, аби допомагати Україні долати виклики. 

«Україна нині у великій небезпеці. Вона була у небезпеці 24 лютого 2022 року, були сподівання, що ситуація покращиться, але цього не сталося. Нині ЗСУ потребують нашої допомоги. Тому Світовий Конгрес Українців та фонд Сергія Притули обʼєднали зусилля, аби разом допомагати українським захисникам», – наголосив президент СКУ Павло Ґрод. 

Подія проходила у форматі бесіди за участю пана Ґрода та Сергія Притули. Учасники подивилися коротку відеопрезентацію, а також долучилися до сесії запитань та відповідей в обговореннях щодо волонтерського руху, підтримки Збройних Сил України та поточної ситуації на фронті.

Сергій Притула та Павло Ґрод
Сергій Притула та Павло Ґрод

Президент СКУ подякував жертводавцям та усім, хто допомагає Україні та розповів історію створення ініціативи СКУ Unite with Ukraine, а також про пріоритети роботи.

«З початку вторгнення ми закуповували броньовані жилети, каски, тепловізори, аптечки, аби допомогти тим, хто йшов на передову. Сьогодні потреби міняються, тому ми працюємо з ЗСУ, Офісом Президента України, батальйонами, аби зрозуміти, що потрібно найбільше нині – закуповуємо броньовану техніку, аби допомогти в евакуації, купуємо дрони тощо», – розповів Ґрод. 

Крім того, директор ініціативи СКУ «Unite with Ukraine» Андрій Потічний і Сергій Притула відвідали партнерів із MEEST Canada, яким щиро подякували за долучення до ініціативи СКУ та Благодійного Фонду Сергія Притули та за те, що взяли на себе фінансовий бік логістики туру в США та Канаді. 

Зустріч Притули й Потічного з партнерами з компанії MEEST Canada
Зустріч Притули й Потічного з партнерами з компанії MEEST Canada

Нагадаємо, перед великою зустріччю у Торонто з президентом СКУ Павлом Ґродом і Сергієм Притулою поспілкувалися представники Спілки української молоді (СКУ) й української скаутської організації «Пласт».

Як повідомляв Укрінформ, СКУ та Благодійний фонд Сергія Притули проводять благодійний тур Північною Америкою «Непереможні, коли об’єднані – Invincible When United» для збору коштів на закупівлю броньованих машин для гуманітарного розмінування. Зустріч у Торонто стала першою в турі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-