Відбулося засідання Дорадчої ради Почесного консульства України в Монреалі

Відбулося засідання Дорадчої ради Почесного консульства України в Монреалі

Укрінформ
Відбулося засідання Дорадчої ради Почесного консульства України в Монреалі (Канада), на якому почесний консул в Монреалі, колишній президент Світового конгресу українців Евген Чолій представив звіт праці за 2023 рік, яка була пов’язана з геноцидною війною Росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі Почесного консульства України в Монреалі.

Зауважується, що цю роботу можна розділити на три основні категорії: інформаційна; адвокаційна; гуманітарна.

Так, інформаційна робота полягала в поширенні достовірної інформації про ситуацію в Україні, а також протидії російській дезінформації, що включало підготовку 50 статей Почесного консула для преси, книжок і соціальних мереж 5 мовами, а саме українською, англійською, французькою, німецькою та іспанською і надання ним численних інтерв’ю.

Адвокаційна робота полягала в активній участі Почесного консула у понад 80 різних заходах та виконання такої праці: звернення, щоб міжнародна спільнота активно підтримувала українську владу, Збройні Сили України та народ України в їх героїчній боротьбі за захист України та Західного світу від імперських зазіхань Росії; допомога в організації заходів зі збору коштів для України і заклики під час них до щедрих пожертв; виступи на демонстраціях і різних імпрезах із засудженням геноцидної війни Росії проти України з закликами до належної реакції на неї.

Гуманітарна робота включала координацію різних питань, пов’язаних з тимчасово переміщеними українцями у Квебеку, в тому числі надання їм Почесним консульством потрібної інформації та допомоги.

Під час засідання було також обговорено план подальших дій, щоб сприяти перемозі України та допомогти тимчасово переміщеним українцям у Квебеку, у тому числі мегамарш і громадське віче 24 лютого 2024 року, щоб відзначити другу річницю геноцидної війни Росії проти України та закликати до належної підтримки українського народу міжнародною спільнотою.

Нагадаємо, посол України в Канаді Юлія Ковалів і Почесний консул України в Монреалі Евген Чолій взяли участь у Монреальському саміті з питань міжнародної безпеки, який був зосереджений на триваючому вторгненні Росії в Україну.

Фото: Eugene Czolij / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-