Обрано голову найбільшої української організації в Данії

Обрано голову найбільшої української організації в Данії

Фото
Укрінформ
Відбулися щорічні генеральні збори найбільшої української організації в Данії – «Lastivka», у яких взяли участь представники всіх локальних відділень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив колишній голова організації Василь Ґедз.

Під час зборів новою головою організації було обрано Лесю Рихальську, заступницею голови стала Марія Падовська.

Василь Ґедз і Леся Рихальська
Василь Ґедз і Леся Рихальська

Делегати зборів також обговорили результати та досягнення спільної роботи за минулий рік, провели перевибори Голови, Замісника та Ради Правління, відзначили та вручили подяки активним відділенням спілки, а також визначили та затвердили цілі і пріоритети на наступний 2024 рік.

На захід завітали Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Данія Андрій Яневський, а також перший секретар Посольства України в Королівстві Данія Богдан Кость.

«Ластівка» – це найбільша українська організація в Данії, де зареєстровано понад 1000 учасників, які творять українську історію в Данії з 2012 року і до сьогодні.

«Ластівка» обʼєднує в собі 11 локальних відділень, відкрила та координує українські школи, розвиває власний футбольний та волейбольний клуби в Данії, співпрацює зі скаутською організацією Пласт, є складовою організацією Ukrainian World Congress - Світовий конгрес Українців, членом Світового конгресу молодіжних організацій та AUD: Association af Ukrainere i Danmark / Асоціація Українців Данії.

Організація активно діє на просвітницькому, культурному, інформаційному та гуманітарному напрямах, активно співпрацює з посольством України в Данії/Embassy of Ukraine to the Kingdom of Denmark у напрямку просування українських досягнень у сфері культури та мистецтва.

Нагадаємо, у грудні 2023 року своє п'ятиріччя відзначила Асоціація українців Данії (AUD: Association af Ukrainere i Danmark).

Фото: Vasyl Gedz / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-