На поетичному фестивалі у Британії презентують книжку, присвячену пам’яті Вікторії Амеліної

На поетичному фестивалі у Британії презентують книжку, присвячену пам’яті Вікторії Амеліної

Укрінформ
У суботу, 3 лютого, на поетичному фестивалі у британському місті Вулвергемптоні відбудеться презентація антології «Writing Under Fire: Poetry and Prose from Ukraine and the Black Country», присвяченої пам’яті вбитої росіянами української письменниці Вікторії Амеліної.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Софія Філоненко, професорка кафедри філології Українського католицького університету (УКУ).

«У цій книжці вміщено твори 10 українських письменників: Галини Крук, Ігоря Павлюка, Богдана Коломійчука, Роксолани Жаркової, Людмили Таран, Ростислава Мельниківа, Дмитра Семчишина, Івана Андрусяка, Тетяни Белімової. Десята авторка – Вікторія Амеліна, яка загинула на війні, і наша книга присвячена її пам’яті», – написала вона.

Книгу видало видавництво Jetstone. Англійською українські тексти переклали Ніна Мюррей і Віталій Чернецький. На обкладинці книги – фотографія авторства Тесси Постуми де Бур. Левова частка роботи з підготовки антології виконана британськими редакторами.

За словами Філоненко, презентація антології в лютому також відбудеться в Лондоні, а в березні, коли книга приїде з Британії до України, її планують презентувати в УКУ у Львові.

Нагадаємо, Вікторія Амеліна померла 1 липня 2023 року в лікарні імені Мечникова у Дніпрі внаслідок поранень, отриманих під час ракетного удару російських окупантів по ресторану в Краматорську 27 червня.

Перше фото: Daniel Mordzinski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-