У Лондоні відбудеться ексклюзивна виставка «Українська скриня скарбів»

У Лондоні відбудеться ексклюзивна виставка «Українська скриня скарбів»

Укрінформ
У приміщенні Спілки українців у Великій Британії у Лондоні 11 лютого вперше відбудеться ексклюзивна виставка «Українська скриня скарбів» з приватної колекції української етнологині Христини Щербини «Придане: речі скрині».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Зауважується, що Христина Щербина – колекціонерка давнього українського народного одягу. Цією виставкою вона хоче не тільки показати красу, а й надихнути досліджувати українське.

Проєкт «Придане: речі скрині» формувався близько десять років. Він має на меті показати як красу усіх речей, так і регіональні особливості та відмінності старовинних вишитих сорочок у різних етнографічних регіонах України.

Авторка мала на меті перенести відвідувачів в уявну скриню, простір, де представлені унікальні старовинні сорочки, рушники, крайки, які готувалися як найкращі речі для приданого дівчини.

На виставці відвідувачі зможуть побачити речі початку – першої третини ХХ ст. із Покуття, Гуцульщини, Опілля, Лемківщини, Полісся, Волині, Буковини, Поділля, Бойківщини та Наддніпрянщини.

Організатори події: Лондонське відділення Об'єднання українок у Великій Британії (AUW London - Association of Ukrainian Women in Great Britain) і Лондонське відділення Спілки українців у Великій Британії (Association of Ukrainians in Great Britain - London Branch).

Детальніша інформація доступна за посиланням.

Нагадаємо, Благодійна організація Barnardo's запросила українців віком до 18 років, які зараз проживають у Великій Британії, до національного конкурсу поезії «Ваш вірш. Твій Голос».

Фото: Khrystyna Shcherbyna / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-