Активісти розгорнули прапор  України й утворили «ланцюг єдності» на найвідомішому мості Дубліна

Активісти розгорнули прапор України й утворили «ланцюг єдності» на найвідомішому мості Дубліна

Фото, відео
Укрінформ
У День Соборності України, 22 січня, активісти Українського кризового центру (UCCI) в Ірландії розгорнули 30-метровий прапор та утворили «ланцюг єдності» на найвідомішому в Дубліні мості Хапенні (Ha'penny Bridge).

Про це Укрінформу повідомили в Українському кризовому центрі в Ірландії (Ukrainian Crisis Centre in Ireland).

До акції долучилися представники Посольства України в Ірландії, посол Лариса Герасько, представники Посольства Литви в Ірландії, посол Egidijus Meilūnas та українці з різних куточків Дубліна.

«Прапор розгорнули на найстарішому мості Ha’penny Bridge. Цей пішохідний міст був побудований у 1816 році аби обʼєднати дві набережні. Сьогодні ж їх символічно зʼєднали живим ланцюгом. Саме так у 1990- му році українці поєднали правобережну та лівобережну Україну. Цей захід присвячений 105-тій річниці з дня підписання Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки», – поінформували в організації.

За словами організатора заходу Михайла Баскіна, ця акція має вкотре нагадати, що війна триває і весь світ єднається проти російського агресора.

«Цей потужний жест символізує не тільки нашу єдність та солідарність, але й наше непохитне прагнення до свободи та незалежності. Ця подія є виразом вдячності української громади в Ірландії за підтримку та солідарність, яку ми відчуваємо тут, далеко від нашої рідної землі. В цей момент, коли ми разом дивимося на майоріння нашого прапора на вітрах Дубліна, ми знову підтверджуємо нашу прихильність до ідеалів свободи, єдності та миру», – повідомили в Центрі.

Також зауважується, що День Соборності – це не тільки нагадування про історичну подію 1919 року, але й час замислитися про сьогодення та майбутнє української нації. Підняття цього прапора в Дубліні є символом незламності та надії, яку українці несуть у своїх серцях попри відстані та виклики.

Як повідомлялося, День Соборності відзначають в Україні 22 січня. Цього дня в 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Фото: UCCI, Olga Batiuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-