У різних еміратах ОАЕ українці провели заходи до Дня Соборності

У різних еміратах ОАЕ українці провели заходи до Дня Соборності

Фото, відео
Укрінформ
В українських школах в ОАЕ відбулися тематичні уроки до Дня Соборності України, а також у трьох різних локаціях Абу-Дабі, Дубаю та Рас-аль-Хейми відтворили «живий ланцюг» єдності.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні».

Так, в Українській школі «Софія» (Дубай) учителі провели уроки про День Соборності для різних вікових груп, щоб пояснити дітям історичні аспекти цього свята, а також, чому важливо памʼятати про Акт злуки зараз. Учні молодших класів навіть встигли зробити листівки, якими 22 січня зможуть привітати своїх рідних, 3D-поробки або жовто-блакитні витинанки.

«У суботу я провела уроки до Дня Соборності у двох групах: ми обговорювали історичні події, розглядали старі чорно-білі фото підписання Акту злуки в 1919 році, відзначення цього дня у Львові в 1939 році, першого ланцюга єдності в 1990 році. Діти були захоплені й здивовані, що 105 років тому Україна вже проголосила свою незалежність від Російської імперії. Вони мріяли про те, як після закінчення війни поїдуть до Фастова, щоб побачити той історичний вагон-музей, де було підписано договір про об'єднання ЗУНР і УНР», – розповіла вчителька школи «Софія» Тетяна Суховієнко. 

Також, за її словами, розглядали фото європейських газет, виданих українцями у Франції, Німеччині, деякі діти навіть змогли прочитати описання цих подій французькою мовою і побачити, як у часи, коли не було інтернету, українці по всьому світу поширювали інформацію про утворення соборної України.

Також поділилася своїм досвідом вчителька школи «Софія» Оксана Бабченко.

«З моїм класом ми провели пізнавально-розважальну гру «живий ланцюг», під час якої діти з різних регіонів України приєднуються по черзі до живого ланцюга, пропонуючи виконати різні завдання: географічну розминку, історичну вікторину, караоке пісні «Ой у лузі червона калина», правда чи брехня та інші завдання. Особливо дітям сподобалося виготовлення 3D-поробок, присвячених Дню Соборності», – розповіла вона.

На перерві після уроків українознавства учні разом із учителями та батьками вийшли на шкільне подвір’я, заспівали гімн України та утворили живий «ланцюг єдності».

Українці Абу-Дабі разом із представниками Посольства України в ОАЕ вирішили зібратися в місці, де сама природа нагадує про Батьківщину. Жовто-сині кольори пустелі й неба створили неймовірне тло для «живого ланцюга» єдності.

Ще один «живий ланцюг» українських сердець утворили в українському дитячому просторі OVVA в еміраті Рас-аль-Хейма.

Цим самим організатори заходу хотіли показати, що «українці в усьому світі єдині й соборні, сильні й мудрі, що ми всі єдиний народ, а воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання України, і ми відчуваємо єднання сили та духу України, де б ми не були».

Цього року представники української громади в Еміратах також за сприяння Посольства України в ОАЕ долучилися до глобального ланцюга єдності, записавші відеопривітання з різних локацій ОАЕ. Кілька фрагментів відеопривітань від українців ОАЕ було відібрано для звернення Президента України з нагоди Дня Соборності.

Як повідомлялося, День Соборності відзначають в Україні 22 січня. Цього дня в 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Фото: Посольство України в ОАЕ, Українська школа в ОАЕ «Софія», Тетяна Суховієнко, Оксана Бабченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-