Українці провели в італійській Модені акцію проти пропагандистського заходу про Маріуполь

Українці провели в італійській Модені акцію проти пропагандистського заходу про Маріуполь

Фото
Укрінформ
Українці з різних міст Італії з’їхалися у місто Модена та провели мітинг протесту проти пропагандистського заходу про окупований Маріуполь, який має намір влаштувати російське посольство та культурна асоціація "Росія Емілія-Романья.

Про це Укрінформу повідомила одна з учасниць акції Ірина Маловиця.

Зокрема, вона зазначила, у Модені запланували конференцію, на якій розповідатимуть, як російські окупанти "звільнили" Маріуполь і швидко "відновлюють" його під керівництвом інституцій РФ. Наразі мерія Модени відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки "Маріуполь — відродження після війни", але українці все одно прибули на мітинг, сказала Маловиця.

За її словами, представники українських асоціацій, італійських політичних партій, активісти зібралися на центральній площі міста, щоб протистояти кремлівським наративам. Учасники акції тримали українські прапори та плакати з написами, що засуджують російську пропаганду.

Читайте також: У Нідерландах відбувся мітинг на підтримку України та захисників Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, в італійській Модені планували провести виставку про «розквіт» Маріуполя під російською окупацією. Зовнішньополітичне відомство України назвало це провокацією та доручило посольству в Римі підготувати офіційне звернення.

Згодом мерія італійського міста Модена відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки про окупований Маріуполь.

Фото: Ірина Маловиця, Інстаграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-