У Дубліні парафіяни УГКЦ провели зустріч з представниками «Пласту»

У Дубліні парафіяни УГКЦ провели зустріч з представниками «Пласту»

Укрінформ
Після Святої літургії у Дубліні парафіяни Української греко-католицької церкви провели ознайомчу зустріч з українською національною скаутською організацією «Пласт» в Ірландії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Українська греко-католицька церква в Дубліні.

«Ми від усієї церковної громади бажаємо і молимося, аби наш український «Пласт» в Ірландії плідно розвивався, приносив щедрі плоди у патріотичному та самовихованні нашої української молоді тут, в Ірландії... З нами Бог і Україна у серцях!», – сказав у своїй промові отець Василь, який запросив парафіян на зустріч з пластунами.

Презентувати Пласт в Ірландії до церкви приїхали старші пластуни Олександр і Катерина.

«Пласт допомагає кожному, навіть найбільш «міським» людям, відчути себе частинкою великого всесвіту та доторкнутися до чистоти річок та гір, спокою лісу, волі... «Пласт» – це друзі, пригоди, можливість проявити себе, навчитися нового», – розповів старший пластун Олександр.

Крім того, Олександр та Катерина розповіли про те, як самі потрапили до «Пласту», про Пластову ідею, історію та інше.

Зазначається, що Олександр згадав і про відомих пластунів, які є видатними людьми Церкви, серед них був – Кардинал Любомир Гузар (Патріарх і Глава УГКЦ в минулому), також пластуном є Владика Борис Ґудзяк (митрополит Української Греко-Католицької Церкви, голова Філадельфійської архиєпархії в США) та Владика Гліб Лончина (єпископ Української Греко-Католицької Церкви і сьогоднішній Апостольський Адміністратор Єпархії Св. Володимира Великого у Парижі) та інші.

В УГКЦ додали, що під час кави та чаю люди могли підтримати діяльність пластунів в Ірландії своїм донатом. Було зібрано та передано 250 євро.

Нагадаємо, у храмі Святого Франциска Української греко-католицької церкви в ірландському місті Вотерфорд відбувся Різдвяний фестиваль, на якому виступили парафіяльні хори та творчі колективи з Вотерфорду, Лімеріку, Корку, Кілкенні.

Фото: Українська греко-католицька церква в Дубліні / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-