У Нідерландах українські волонтери наколядували для ЗСУ понад 4 тис. євро

У Нідерландах українські волонтери наколядували для ЗСУ понад 4 тис. євро

Фото, відео
Укрінформ
У Нідерландах українські волонтери наколядували захисникам України понад 4 тисячі євро, які буде спрямовано на ремонт автівок, генератор, рації та дрон.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

«Загальна сума яку вдалося зібрати всіма командами 4120 євро. Цього року ми збирали на ремонт трьох автівок для 63 механізованої бригади, генератор та рації. Ми надіялися зібрати 3 000 євро, щоб покрити всі цілі, але вдалося зібрати більше, то ми ще на здачу дрона купили для розвідки. Абсолютно все вже працює на фронті та допомагає нашим хлопцям. Єдине, що ще в дорозі – рації», – розповіла Укрінформу одна з організаторів заходу, волонтерка, співзасновниця Фундації «Ватага» Уляна Бунь.

Вона також зазначила, що Коляда проходила два дні: 25 та 26 грудня на Різдво.

«Ми створили команду з трьох ініціативних груп, де кожна група відповідала за своє місто. Ансамбль «Червоні коралі» та «Ватага» – Гаага, «Станція Коновальця» – Роттердам. Вони створили маленький вертеп. «Український клуб» – Зандам. Загальна кількість на всі три команди 32 будинки. В Гаазі та Роттердамі запрошували більше, а в Заандамі, бо це нова традиція поки, трохи менше», – каже Бунь.

За її словами, активно донатили як українці, так і нідерландці. «Донатили багато і це дуже, дуже приємно!», – наголосила волонтерка.

Як повідомляв Укрінформ, 2023 року українські волонтери в Нідерландах наколядували захисникам України на два різдвяні дрони DJI Mavic 3 Fly More Combo.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-