У Таллінні діаспора проведе поетично-театральний захід, присвячений Василю Стусу

У Таллінні діаспора проведе поетично-театральний захід, присвячений Василю Стусу

Укрінформ
Асоціація українських організацій в Естонії 7 серпня проведе в Таллінні поетичний і театральний захід «Вірші мов постріл. Вечір поезії Василя Стуса», де вірші лунатимуть на екрані та сцені в рамках міжнародного фестивалю «Стус-Фест».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

У межах заходу відбудеться вечір поезії, під час якого всі охочі зможуть зачитати зі сцени свої улюблені вірші Василя Стуса.

Після цього буде проведено показ відеоверсії вистави «Стус: заборонений», яка є спільним проєктом Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького та Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша.

П’єса Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова створена за романом авторів «Заборонений». В основі сюжету – перебування поета-шістдесятника, дисидента Василя Стуса в радянському таборі. Це історія, в якій переплетено минуле і сучасне. Стус боровся та мріяв про вільну і незалежну Україну, за що постійно зазнавав цькувань з боку радянської влади. І сьогодні, коли ворог знову зазіхає на нашу волю й гідність, боротьба триває – це відчувають на собі всі українці.

Захід розпочнеться у неділю о 16:30 в Kino Soprus за адресою: Vana-Posti 8, 10146 Tallinn.

Детальніша інформація доступна за посиланням.

Нагадаємо, у день народження Василя Стуса, 6 січня, по всій Україні та за кордоном розпочнеться Всеукраїнський та міжнародний фестиваль «Стус-Фест».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-