В Італії активісти провели мітинги на підтримку України та захисників Маріуполя

В Італії активісти провели мітинги на підтримку України та захисників Маріуполя

Фото, відео
Укрінформ
Цими вихідними в італійських містах Мілан і Монца відбулися мітинги на підтримку України та захисників Маріуполя, які перебувають у російському полоні.

Про це Укрінформу акцій асоціація UaMi, яка є організатором акцій.

Так, 17 грудня у лісі Вілла Реале в Монці відбулася пам'ятна демонстрація українських активістів. Вони закликали не забувати про Україну та полонених воїнів, а також наголосили на необхідності прийняття України до Євросоюзу.

Мітинг на підтримку полонених бійців «Азовсталі» було проведено у суботу, 16 грудня, у Мілані.

«Важливо повернути полонених додому до України, оскільки їхня свобода – це не лише особиста справа кожного бійця, але й питання національної гідності та єдності. Ці воїни борються за нашу країну, і їх повернення є важливим етапом в національній історії», – наголосили організатори.

Міжнародна, культурна, неурядова асоціація UaMi виникла 27 лютого 2022 року в Мілані з початком російської агресії в Україні. Вона заснована групою української молоді та представниками прогресивної діаспори. Це об‘єднання також включає італійців, що підтримують Україну.

Мета – популяризувати українську культуру, нейтралізувати негативні стереотипи про українців, вести протидію російській пропаганді в Італії.

Нагадаємо, у Варшаві відбувся перформанс, щоб нагадати про українських полонених.

Фото: Lorenzo Ceva Valla

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-