У Японії анонсували перший музейний аудіогід українською мовою

У Японії анонсували перший музейний аудіогід українською мовою

Укрінформ
Незабаром у Японії зʼявиться перший музейний аудіогід українською мовою, підготований посольством України в Японії у рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення посольства у Фейсбуці

"Щиро дякуємо за допомогу нашому чудовому оперному співаку Денису Вишні  - саме його оксамитовим басом була озвучена трагічна історія атомного бомбардування, про яку розповідає експозиція Меморіального музею міста Хірошіма", - йдеться у дописі.

Як зазначається, з перекладом тексту аудіогіду допомагали українські студенти Японського економічного університету.

Меморіальний музей міста Хірошіма - це знакове місце для японського народу, звідки він звертається до інших народів світу з закликом не допустити повторення трагедії, яку пережили жителі японських міст Хірошіма та Нагасакі у серпні 1945 року. "Цей заклик особливо близький всім українцям, які зараз перебувають під постійною загрозою застосування ядерної зброї з боку РФ", - зазначили в посольстві.

Наголошується, що саме з цього музею 21 травня 2023 року звернувся до народу Японії Президент України Володимир Зеленський під час візиту до цієї країни для участі в саміті країн G7.

Читайте також: В Іспанії відбулася презентація двомовного путівника Валенсією

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Республіці Польща Василь Зварич урочисто відкрив 10-й ювілейний україномовний гід у Польщі – в Домі Миколи Коперника Окружного музею в Торуні.

Проєкт реалізовано вже в понад 40 країнах світу, зокрема у Франції (Версаль), Великій Британії (Вестмінстерське абатство), Італії, (Галерея Боргезе в Римі), Фінляндії (екскурсійний маршрут «Історичний центр Гельсінкі», острів-фортеця Суоменлінна (Свеаборг).

Перше фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-