СКУ долучився до щорічного міжнародного форуму з міжнародної безпеки в Канаді

СКУ долучився до щорічного міжнародного форуму з міжнародної безпеки в Канаді

Фото
Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) долучився до роботи щорічного міжнародного форуму з міжнародної безпеки Halifax International Security Forum, який відбувся в Галіфаксі (Нова Шотландія, Канада).

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Зауважується, що даний захід є однією з найбільших у світі конференцій із безпеки для демократичних країн. Усі дискусійні панелі цьогоріч були присвячені Україні. 

До конференції долучилися представники десятків країн. Світову українську спільноту представили Павло Ґрод, президент СКУ, Олександра Хичій, президент Конгресу українців Канади (КУК), а також Андрій Шевченко, Голова Місії СКУ в Україні.

Павло Ґрод відзначив Олександру Хичій за її керівництво та ефективну роботу КУК для підтримки України. Президент СКУ також нагородив Президента КУК унікальною відзнакою – копією першої української валюти (гривні) XI століття. Її викарбували з перероблених артилерійських снарядів, використаних захисниками України у війні проти Росії.

Олександра Хичій, Президент Конґресу Українців Канади (КУК), та Павло Ґрод, Президент СКУ.
Олександра Хичій, Президент Конгресу українців Канади (КУК), та Павло Ґрод, президент СКУ.

«Учасники заходу дійшли до одноголосного висновку, що результат війни в Україні стане вирішальним для майбутнього конфліктів у всьому світі. Якщо Україна не переможе, міжнародний правопорядок розпадеться, а Китай, Росія, Іран і Північна Корея отримають нові можливості для вторгнення та диктування умов іншим суверенним націям», – поінформували в СКУ.

Міністр оборони Канади Білл Блер та Президент СКУ Павло Ґрод
Міністр оборони Канади Білл Блер та Президент СКУ Павло Ґрод

На полях конференції Павло Ґрод зустрівся з міністром оборони Канади Біллом Блером, міністром оборони Естонії Ханно Певкуром, міністром оборони Литви Арвідасом Анушаускасом, головою спеціального Комітету закордонних справ Палати представників Британського парламенту Алісією Кірнс, а також Тарасом Залуським, Керівником офісу Міністра оборони Канади.

Нагадаємо, президент Світового конгресу українців Павло Ґрод узяв участь у Конференції з питань відновлення України, що проходила в червні 2023 року у столиці Великої Британії. 

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-