Друга група українських лікарів проходить у Латвії курс підвищення кваліфікації

Друга група українських лікарів проходить у Латвії курс підвищення кваліфікації

Фото
Укрінформ
У Ризі в п’ятницю пройшов семінар «Досвід військової медицини України та медицини катастроф під час російської агресії», в якому взяли участь українські лікарі-хірурги з другої групи, що проходить тут курс підвищення кваліфікації завдяки грантовому фінансуванню МЗС Латвії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Робота з підвищення кваліфікації другої групи, в яку увійшли п’ять українських хірургів, почалася 6 листопада, Протягом двох тижнів вони щоденно (з 8:00 до 20:00) проходять тренінги та проводять практичну роботу в ризьких лікарнях з подальшим розбором у щільному контакті з латвійськими колегами. При цьому також діляться своїм досвідом, набутим під час російсько-української війни. Українським лікарям залишилося ще два тижні роботи в Ризі, після чого вони повернуться додому – в Одесу, Київ.

На екваторі «курсу», 17 листопада, Латвійська асоціація хірургів на базі та в приміщенні Національних ЗС Латвії провела семінар «Досвід військової медицини України та медицини катастроф під час російської агресії». Доповіді зробили організатори проєкту латвійський мікрохірург Олафс Ліберманіс у співавторстві Мартіньшем Малзубрісом, а також представники медичного корпусу латвійських ЗС. Пролунали і дві доповіді українських учасників – «Хірургічне лікування товстої кишки» лікаря-хірурга Євгена Квасневського з Одеського національного медичного університету та «Досвід судинної хірургії в бойовій травмі» судинних хірургів Володимира Роговського (онлайн) та Івана Королевича (очно) з Головного військового клінічного госпіталю.

Один з організаторів курсів підвищення кваліфікації доктор Ліберманіс пояснив кореспондентові Укрінформу, що це – складова частини ширшого проєкту залучення латвійських та інших європейських лікарень, установ, активістів до поліпшення системи лікування українських воїнів.

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада в рамках підвищення кваліфікації першої групи українських лікарів доктори Ліберманіс і Малзубріс провели в Ризі семінар «Лікування бойової травми: досвід латвійських і українських хірургів». 

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-