Владика УГКЦ відвідав греко-католицьку громаду естонського міста Тарту

Владика УГКЦ відвідав греко-католицьку громаду естонського міста Тарту

Фото
Укрінформ
Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус під час візиту до Естонії відвідав греко-католицьку громаду міста Тарту.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Пасторально-міграційний відділ Української греко-католицької церкви. 

У місцевому католицькому храмі «Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії» Степан Сус відслужив архієрейську святу літургію.

Після літургії архієрей подякував всім за спільну молитву та закликав до подальшої спільної праці для добра української Церкви та переможного миру в Україні.

На завершення в «Українському клубі м. Тарту» владика УГКЦ мав теплу зустріч з місцевою громадою де кожний охочий мав можливість поспілкуватися з владикою.

Також під час душпастирського візиту Степан Сус зустрівся із преосвященнішим владикою Філіпом Журданом – апостольським адміністратором Римо-католицької Церкви в Естонії.

Він подякував владиці Філіпу за співпрацю та постійну увагу до українців, які проживають в Естонії та до тимчасово переміщених осіб, що прибули до країни в результаті збройної агресії Росії проти України.

У ПМВ УГКЦ додали, що у 2024 році католики Естонії будуть відзначати 100-річчя заснування Апостольської адміністратури. На сьогодні в Естонії діє дві українські греко-католицькі парафії в Таллінні і Тарту, душпастирство здійснюють два священники.

Нагадаємо, раніше в листопаді голова Пасторально-міграційного відділу Української греко-католицької церкви владика Степан Сус очолив святкову божественну літургію на парафії Покрови Богородиці УГКЦ у Будапешті з нагоди 15-річчя заснування громади УГКЦ в Угорщині.

Фото: Фото: ПМВ УГКЦ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-