Перемога України зміцнить світове українство – президент СКУ

Перемога України зміцнить світове українство – президент СКУ

Ексклюзив
Укрінформ
Якщо світова українська діаспора після перемоги України не втратить здобуту під час війни єдність, то стане значно впливовішою у світі.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод.

«Протягом війни світове українство зміцнилося, а після перемоги стане ще могутнішим, бо буде більш організованим, чисельним і свідомим. Але для досягнення цього вкрай важливо, щоб після перемоги ми не загубили єдність і не згорнули розпочату координаційну роботу», – сказав Ґрод.

За його словами, «упродовж сторіч Росія уже багато разів нападала на нас, тож легко наважиться на це знову».

«Тому, якщо ми залишимося без міжнародної підтримки, Україна знову опиниться у небезпеці. Сподіваюся, це дає усвідомлення, що без єдиного глобального українського народу ми можемо назавжди її втратити», – зазначив президент СКУ.

На його переконання, «нам необхідно підійматися на верхи суспільства, бути у владі, медицині, науці, освіті, бізнесі, культурі – всюди».

«Україна потребує від нас, щоб ми були найбільш впливовими. Своїх дітей ми теж мусимо навчати цього: де б українці не жили, вони мають бути у верхах суспільства й робити усе можливе, щоб відбудувати нову Україну», – підсумував Ґрод.

Як повідомлялося, 22 жовтня відбувся ХІІ Світовий конгрес українців, участь у якому взяли майже 300 делегатів та гостей із 30 країн світу. Під час заходу відбулося переобрання президента СКУ Павла Ґрода та затвердження складу Ради директорів, котрі очолюватимуть організацію наступні чотири роки.

Фото: пресслужба СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-