В Амстердамі відбувся показ воєнної драми «Мирний-21»

В Амстердамі відбувся показ воєнної драми «Мирний-21»

Укрінформ
В Амстердамі 26 жовтня відбувся показ воєнної драми режисера Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, на фільм чекала повна зала захоплених глядачів. Після показу фільму лунали бурхливі оплески.

Глядачі були переповнені емоціями, багато з присутніх не могли стримати сліз. Режисер Ахтем Сеітаблаєв також поспілкувався з глядачами. Він розповів про зйомки фільму, його героїв та відповів на запитання глядачів.

Назва стрічки «Мирний-21» – це адреса, за якою був розташований луганський прикордонний загін.

Фільм заснований на реальних подіях. В основі – реальна історія луганських прикордонників, які дали бій окупантам, попри перевагу ворога в силі та техніці.

У фільмі знімалися багато відомих українських акторів. Деяких, вже немає серед живих. Загинув на війні, зокрема, Павло Лі.

«Зараз в Україні виборюється не тільки свобода України, не тільки вибір України, в Україні зараз виборюється світова побудова, свобода вибору, свобода життя, права людини, міжнародне право, або це буде існувати, або не буде. І якщо зараз не допомагати Україні перемогти в цій війні, то це просто розписатися в тому, що Західна демократія не готова виборювати і власну гідність, і власну свободу», – сказав він в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

Він також наголосив, що культурна дипломатія сьогодні дуже важлива і потрібно більше працювати в цьому напрямку, адже «наш ворог просуває наратив про те, що, мовляв, «русский мир» несе освіту, красу і так далі, а насправді це лише ширма, чергова «потёмкинская деревня».

Також режисер Ахтем Сеітаблаєв поспілкувався з українськими бійцями, які проходять реабілітацію в Нідерландах.

Побачити фільм також можна в нідерландському місті Тілбург 30 жовтня о 19:30 в Pathé Tilburg Centrum (Pieter Vreedeplein 174).

Співорганізатором показу фільмів «Мирний 21» та «Культура vs війна» є Фундація Ватага.

Як повідомляв Укрінформ, стрічка «Мирний-21» увійшла в десятку топових фільмів в Україні на Netflix.

Фото: Ірина Драбок, Анна Бєльченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-