Картини та альбом із репродукціями полотен про Україну показали у Швеції

Картини та альбом із репродукціями полотен про Україну показали у Швеції

Фото, відео
Укрінформ
Виставку живописних творів і фотоальбом із репродукціями картин про Україну у Стокгольмі презентував українській громаді і скандинавським шанувальникам своєї творчості шведський художник Карл-Хокан Щеллокер.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Виставку як і фотоальбом-каталог із моїми роботами я назвав «Погляд художника на Україну». Цю серію про Україну створив тому, що мене до глибини душі продовжує вражати те, як мужні українці протистоять росіянам-агресорам під час цієї війни. Щиро переживаю за те, що відбувається на українській землі й вірю у перемогу України. Мої полотна – то як би дзеркало окремих подій у передвоєнний час і нині, коли українці хоробро воюють за свою землю», – сказав кореспонденту Карл-Хокан Щеллокер.

Картини та альбом із репродукціями полотен про Україну показали у Швеції \ Фото: Олег Снітовський, Укрінформ

За словами митця, у майже півсотні його картинах відображено як трагічні так і радісні, емоційні епізоди під час російсько-української війни. Це і вагони із біженцями, палаючі села й зруйновані російськими ракетами багатоповерхівки, і поля, де горять лани із соняшниками, і могили полеглих українських героїв, і українські прапори у визволених від окупантів містах і селах.

Під час вернісажу група українок, які через війну  отримали тимчасовий прихисток у Швеції, виконала низку народних українських пісень. А увінчав мистецьку імпрезу у шведській столиці духовний гімн України «Боже, Великий, єдиний...».

73-річний художник Карл-Хокан Щеллокер тривалий час працював у банківській сфері Швеції, зробив успішну кар'єру. Він був віцепрезидентом одного із банків. Також працював на різних банківських посадах в Польщі, Литві, Латвії та в Україні, у Києві, бував у різних областях. Завжди цікавився українським мистецтвом, купував картини відомих українських художників. Нині ці полотна – на стінах у його квартирі. Свої картини митець пише у стилі сучасного живопису з використанням авторської техніки та графіки.

Як повідомляв Укрінформ, у Стокгольмі провели вечір української культури, у якому взяли участь 120 гостей – українців, які через війну отримали тимчасовий прихисток у Швеції.

Довідково.

Фото: Олег Снітовський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-