Український консул зустрівся з представниками УГКЦ Греції

Український консул зустрівся з представниками УГКЦ Греції

Укрінформ
Консул України в Салоніках Євген Шквира провів зустріч з представниками Української греко-католицької церкви Греції отцями Ігорем і Григорієм.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Консульство України в Салоніках.

«Обговорили питання гуманітарної та духовно-культурної підтримки українців у Греції, проведення заходів до релігійних свят, спільно з осередками української громадськості, співпрацю УГКЦ з Українською суботньою школою УГІ та Українським хором Салонік, спрямовану на плекання українських звичаїв і традицій, збереження національної самобутності та етнічної ідентичності», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, пан Євген Шквира 12 жовтня провів зустріч у приміщенні Консульства з активом української громадськості міста.

Сторони обговорили подальше поглиблення співпраці та посилення взаємодії української громадськості з Консульством щодо підтримки та допомоги тимчасово переміщеним громадянам України.

Також під час зустрічі йшлося про проведення культурно-мистецьких і благодійних заходів, спрямованих на популяризацію України в регіонах Північної Греції, збір та відправку в Україну гуманітарної допомоги, функціонування Української суботньої школи УГІ в місті Салоніки тощо.

Учасники зустрічі узгодили проведення найближчим часом загальної зустрічі Консула з українцями Салонік.

Фото: Консульство України в Салоніках / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-