Мукачівський хор провів у Ризі два концерти разом з двома латвійськими хорами

Мукачівський хор провів у Ризі два концерти разом з двома латвійськими хорами

Фото, відео
Укрінформ
Минулого вікенду в Ризі відбулися два великих двогодинних концерти «Своїй країні, своєму народу» Хору хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи під керівництвом Володимира Волонтира. Разом із ним виступили та два місцевих колективи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перший концерт пройшов в концертній залі Ave Sol (колишня Церква Святих Петра і Павла, якою колись користувався російський гарнізон, що дислокувався в Ризькій цитаделі). Другий – в Ризькому палаці школярів та юнацтва.

Концерт відкривався виступом жіночого Ризького камерного хору та спорідненого з ним дівочого хору «Рига». Вони виконали популярні твори латвійської хорової музики.

Після цього почалася основна частина концерту, яка складалася з виступу Мукачівського хору хлопчиків та юнаків. Виконувалися українські народні пісні, твори української хорової класики, сучасних українських (в тому числі Володимира Волонтира) та закордонних композиторів (цікаво, що поряд з Моцартом звучала перекладена для хору пісня групи Queen «Богемська рапсодія»).

Наприкінці концерту всі три хори об’єдналися та разом виконали одну українську та одну латиську народні пісні: «Щедрик» в обробці Миколи Леонтовича, а також «Pūt, vējiņi / Вій, вітерець» в обробці Андрейса Юр’янса. 

Хор хлопчиків у юнаків Мукачівської хорової школи заснований у 1983 році. Організатор хору та хорової школи – заслужений діяч мистецтв України Володимир Волонтир.

Як повідомляв Укрінформ, львівський чоловічий хор «Дударик» влітку цього року брав активну участь у XXVII Вселатвійському святі пісні, яке проводиться раз на п’ять років.

Фото та відео: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-