У британському місті Ковентрі діаспора закінчила проєкт з плетіння камуфляжної сітки

У британському місті Ковентрі діаспора закінчила проєкт з плетіння камуфляжної сітки

Фото
Укрінформ
Організація українських жінок м.Ковентрі (Велика Британія) завершила проєкт «Сітка Надії», який був реалізований при підтримці катедри Святого Михаїла у м.Ковентрі, де була розташована основа для плетіння камуфляжної сітки.

Як передає Укрінформ, про це Організація українських жінок м.Ковентрі (OUZ Coventry - Association of Ukrainian Women in Great Britain) повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

У рамках проєкту упродовж цілого місяця відвідувачі катедри з різних країн світу, громад та організацій мали змогу вплести свою стрічку в символічну сітку, тим самим висловлюючи свою підтримку народові України. До цієї акції долучилися як дорослі, так і діти.

Готова сітка була освячена та буде відправлена зі швидкою допомогою та медичним обладнанням в Україну.

Зауважується, що ініціаторами цієї надзвичайної ідеї були Леся Коваленко та її дочка Ніка Яворська, які перебували у Львові на початку російського вторгнення і допомагали плести маскувальні сітки для фронту.

Організація українських жінок у Ковентрі щиро подякувала всім жінкам, які долучилися до збору та нарізки матерії, плетіння сітки, збору благодійних коштів для реалізації проєкту та допомоги Україні.

Також подяка висловлена Леді Годайва, працівникам катедри Святого Михаїла, колишньому меру м.Ковентрі Рам Лакхі, благодійній організації Medical Aid in West Midlands, учням та вчителям суботньої школи українознавства, Отцям Давиду Сенику, Тарасу Довбенюку та Івану Перелюку за підтримку реалізації цього проєкту.

«Українські жінки м. Ковентрі продовжують молитися за мир в Україні і сподіваємось, що ця маскувальна сітка збереже чиєсь життя на фронті. Хай, Господь, оберігає життя всіх наших захисників та скоріше повертає їх додому живими та з перемогою!», – додали в організації.

Нагадаємо, принцеса Вельська Кейт Міддлтон відвідала громадський центр «Всі разом» у Баркнелі (графство Беркшир, Англія), де зустрілася з українськими біженцями.

Фото: OUZ Coventry - Association of Ukrainian Women in Great Britain / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-