Діаспорський дитячий хор собору «Святої Софії» виконав духовні пісні у Ватикані

Діаспорський дитячий хор собору «Святої Софії» виконав духовні пісні у Ватикані

Фото
Укрінформ
Парафіяни прокатедрального собору «Святої Софії» в Римі спільно з віцеректором о. Дмитром Кудіним та вихованці однойменної католицької школи – дитячий хор «Лібертон» під час Екуменічного молитовного чування «Together – Зібрання Божого люду» виконали на площі Святого Петра у Ватикані духовні пісні.

Як передає Укрінформ, про це релігійне товариство «Свята Софія» повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Подія відбулася перед відкриттям 16-ї Асамблеї Синоду Єпископів, що розпочинається 4 жовтня 2023 року в Римі.

Моління розпочалися зі спільної подяки, під час якої представники різних національностей та Церков дякували за дар єдності та синодальний шлях, дари наших ближніх та в особливий спосіб за дар миру та усього Божого творіння. Дитячий хор «Лібертон», керівницею якого є Василина Ільків, доповнив подячну молитву, виконуючи відому пісню «Алилуя» українською мовою.

Екуменічне чування продовжилось молитвою Тезе: роздумуванням над словом Божим, виконанням духовних пісень, проханням у різних намірах, які виголошували представники християнських спільнот з усього світу та молитовною тишею тисяч вірян. На завершення Папа Франциск виголосив молитву, перебуваючи спільно з лідерами та делегатами різних Церков перед хрестом нашого Спасителя.

У молитві єдналися Папа Франциск, члени Синоду, молодь, лідери та делегати з різних Церков і християнських спільнот, серед яких духовенство УГКЦ – Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук, Апостольський екзарх у Німеччині та країнах Скандинавії Владика Богдан Дзюрах та Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Владика Теодор Мартинюк.

Нагадаємо, представники дипломатичного корпусу Сполучених Штатів Америки при Святому Престолі на чолі із заступницею дипмісії Лаурою Хоклою завітали до собору Святої Софії в Римі (УГКЦ) і дім релігійного товариства «Свята Софія».

Фото: Оксана Бойко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-