У Монреалі та Торонто відбудеться український фестиваль борщу

У Монреалі та Торонто відбудеться український фестиваль борщу

Укрінформ
У Монреалі та Торонто відбудеться фестиваль «Merci Borsch», організований Конгресом українців Канади та українцями на знак подяки Канаді за підтримку України під час війни.

Про це Укрінформу повідомили організатори.

«Merci Borsch» відбудеться 1 жовтня в Café Viger в Монреалі, а пізніше в жовтні в Торонто, Канада. Захід об'єднає поціновувачів української культури та традиційної їжі для святкування та благодійності.

Головною метою фестивалю є підняття духу та подяка Канаді за їхню підтримку України в найважчі часи. На заході можна буде скуштувати безкоштовний борщ, який буде представлений в п'яти різних рецептах від відомого українського ресторатора та кухаря Євгена Клопотенка.

Український борщ визнаний ЮНЕСКО як нематеріальна культурна спадщина України. Цю популярну національну страву знають і люблять у всьому світі, однак по-справжньому ароматний і смачний борщ готують тільки українці. І на святі буде можливість у цьому переконатися.

Також учасники зможуть взяти участь у різноманітних інтерактивних активностях, таких як «Стіна подяки», де можна висловити свою вдячність, а також відвідати український товарний ярмарок і майстер-клас для дітей.

Організатори також запланували благодійний аукціон, лотерею та збір пожертвувань для проєкту «Дитинство без війни», який реалізує Фонд Руслана Шостака. Цей проєкт допомагає українським дітям-сиротам, які постраждали внаслідок війни, та надає їм безпечний прихисток у Туреччині. Частина прибутку від продажу продукції українських виробників на ярмарку також буде спрямована на підтримку дітей-сиріт.

Дата та місце проведення фестивалю в Торонто будуть оголошені додатково. Контактна інформація: Монреаль Вікторія Носенко: 438 498 8415, v.nosenko@shostakfoundation.com Тетяна Цомко: 5143574653, tetyana.tsomko@gmail.com Michael Shwec: realname@ucc.ca Гаель Серф: gaelle@lessurvenants.com.

Нагадаємо, на території залізничного вокзалу Гранд-Сентрал-Стейшн у Нью-Йорку (США) з’явилася можливість скуштувати страви української кухні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-