Очільник СКУ Павло Ґрод долучився до найбільшого українського фестивалю Північної Америки

Очільник СКУ Павло Ґрод долучився до найбільшого українського фестивалю Північної Америки

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод долучився до The Bloor West Village Toronto Ukrainian Festival – найбільшого українського фестивалю в Північній Америці, який вшановує українську культуру в Канаді та надбання української канадської громади.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У Торонто пан Ґрод звернувся до учасників фестивалю й розповів про нещодавній візит до України, під час якого СКУ передав для Збройних сил нову партію допомоги. Президент Світового конгресу українців закликав присутніх продовжувати підтримувати українських захисників та вірити в Україну.

«Ваші пожертви захищають українських захисників і допомагають здобути нашу перемогу, і я вам щиро дякую. Не опускайте руки. На фронті йде дуже жорстка війна, наші захисники потребують оборонної техніки, дронів… Я вас дуже прошу, продовжуйте допомагати», – сказав Президент СКУ та закликав надсилати пожертви на ініціативу Unite With Ukraine.

Фестиваль The Bloor West Village заснували в 1995 році, аби демонструвати найвідоміші аспекти української культури в Канаді – зокрема, музику, їжу, образотворче мистецтво, танці. Щороку участь в заході беруть до пів мільйона глядачів з усієї Канади, США та з-за кордону.

Долучаються до події відомі музичні колективи, лідери думок, а також політики. Цьогоріч на фестивалі відбувся традиційний парад українських колективів та організацій діаспори. Так, на сцені The Bloor West Village виступили українська виконавиця Оксана Муха, а також гурт GO-A.

Крім того, за активну багаторічну працю для світового українства Павло Ґрод нагородив Юрія Клюфаса, організатора BWV Toronto Ukrainian Festival почесною нагородою – гривнею, зробленою із гільз відстріляних снарядів. 

Нагадаємо, у канадському Торонто на найбільшому щорічному українському фестивалі Північної Америки Bloor West Village Toronto Ukrainian Festival відбулася презентація імерсивної виставки «Україна – наш дім».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-