Діаспора звернулася до МЗС Португалії щодо участі місцевого політика у російських псевдовиборах

Діаспора звернулася до МЗС Португалії щодо участі місцевого політика у російських псевдовиборах

Укрінформ
Голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха звернувся до міністра закордонних справ Жоау Гомеша Кравіньо з проханням відреагувати на дії місцевого політика, який як спостерігач взяв участь у псевдовиборах, організованих Росією на тимчасово окупованих територіях України.

Як передає Укрінформ, про це повідомило португальське видання Observador.

У листі на ім’я очільника МЗС Португалії він наголосив, що присутністю Мануеля Піреса да Роша, муніципального депутата Коїмбри від PCP (комуністична партія), на місцевих і регіональних виборах 10 вересня, які організувала Росія, завдає шкоду іміджу Португалії.

«Тому ми просимо, щоб уряд Португальської Республіки зайняв позицію щодо цієї справи та дивної позиції вищезгаданого депутата муніципальної асамблеї Коїмбри, який, чи то за вказівкою партійної організації, членом якої він є, чи через безвідповідальність, чи прагнення до особистого протагонізму не сприяють позитивному іміджу, який Португалія має як серед українського народу, так і міжнародної спільноти», – написав Павло Садоха.

Читайте також: Павло Садоха, віцепрезидент СКУ по Західній Європі

Президент Спілки українців у Португалії процитував міністра закордонних справ, коли він сказав, що анексії Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей за указом президента росії –Путіна у вересні минулого року Португалії не визнає і не визнає, бо це є «грубим порушенням принципів, закріплених в Статуті Організації Об’єднаних Націй».

У цьому контексті Садоха заявив, що візит депутата PCP є «явним порушенням» законів України та міжнародного права, «співпрацюючи таким чином із пропагандистськими маневрами та театральними діями, які пропагує держава-окупант».

Також зауважується, що минулої п’ятниці Центр демократичних змін (CID) – неурядова організація, яка аналізує спроби авторитарних режимів політично вплинути на суспільства – повідомив, що ідентифікував 34 іноземців, яких Кремль залучив до спостереження за виборами на окупованих територіях, що належать Україні.

«Незаконно потрапивши на українську територію, усі «міжнародні спостерігачі» порушили українські закони, і ми закликаємо відповідні національні органи повідомити своїх громадян про наслідки, на які вони можуть зіткнутися за свою участь у російських пропагандистських зусиллях», – йдеться у повідомленні CID.

Нагадаємо, раніше голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха зверненні до секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Данилюка щодо участі португальського політика Мануеля Піреса да Роша на так званих виборах, незаконно проведених Росією на окупованих територіях України.

Також у день псевдовиборів українська громада в Лісабоні вкотре звернулася до португальського парламенту офіційно визнати РФ державою-терористом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-