СКУ запросив українських лікарів на навчання до Бразилії

СКУ запросив українських лікарів на навчання до Бразилії

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) та Unite With Ukraine ініціює програму навчань для українських лікарів у клініці Альберта Айнштайна (Hospital Israelita Albert Einstein) в бразильському місті Сан-Паулу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, клініка Альберта Айнштайна уже сьомий рік поспіль є визнаним лідером серед медичних закладів Бразилії та вважається найкращою клінікою у Латинській Америці. Офіційним партнером проєкту виступає Міністерство охорони здоров'я України.

Програма передбачає ґрунтовний вишкіл з невідкладної допомоги на догоспітальному та госпітальному етапах при травмах військових та цивільних (PHTLS, ATLS, BOGTS, eFAST, blood and difficult airway management), а також стажування у напрямку психічної та фізичної реабілітації, розбудови системи охорони здоров’я у часи кризи. Учасники отримають сертифікат міжнародного зразка ATLS та посвідки після проходження кожного курсу окремо.

Група із шести українських медиків з 1-го по 30-те листопада навчатиметься у запрошених провідних експертів, серед яких – ексміністр охорони здоров’я Бразилії. Усі витрати покриваються організаторами, а також задля спокою та створення атмосфери цілковитого занурення у навчання («Deep Dive») для учасників передбачена стипендія $5000 США. 

Координатор медичних ініціатив Світового конгресу українців, доктор Олеся Винник розповіла, що спільний проєкт із керівництвом клініки й ексміністром охорони здоров’я Бразилії вирішино було розпочати у вересні 2022 року.

«У вересні 2022 року, в межах наймасштабнішої конференції з питань безпеки та якості надання медичної допомоги в Південній Америці, я мала змогу розповідати бразильській медичній спільноті про російську агресію та медицину під час війни. Була абсолютно враженою рівнем підтримки і бажання допомогти. Саме тоді разом із керівництвом клініки й ексміністром ОЗ Бразилії ми вирішили започаткувати спільний проєкт. Звичайно, рівень натхнення зашкалює, коли ти знаходишся у лікарні, де працюють корифеї бразильської медицини, а у лобі росте сад тропічний сад. Сподіваємось мотивувати цим вишколом учасників, а також вагомо підсилити їх лікувальні навички», – сказала вона. 

Доктор медичних наук і головний лікар клініки Альберта Айнштайна в Сан-Паулу Мігель Чендорогло зауважив, що Бразилія має міцну історію партнерства з Україною, яка сягає початку минулого століття і переросла в стратегічне партнерство у 21 столітті. Країна також має українську громаду – одну з найбільших у світі.

«Розуміючи нашу спільну історію і міцні стосунки між єврейською та українською громадами було вирішено заслухати доктора Олесю Винник та її прохання про підтримку групи українських лікарів, які рятують життя під час війни та працюють над відновленням системи охорони здоров’я в Україні. Ласкаво просимо українських лікарів на це навчання», – сказав він.

Міністерство охорони здоров'я України висловило велику вдячність закордонним колегам за підтримку, а також за можливість обміну досвідом з нашими медиками, які попри надскладний час щохвилини рятують військових та цивільних й працюють над відновленням системи охорони здоров’я в Україні.

СКУ запрошує лікарів та інтернів зголошуватися за формою. Навчання проводитиметься виключно англійською мовою, тому очікуємо аплікантів із рівнем володіння мови не нижче В2. Медики, що планують у найближчому часі долучитися до Медичної Служби ЗСУ – у пріоритеті. Кінцевий термін подання – 23.09.2023 до 23:00. 

Як повідомляв Укрінформ, з нагоди Дня Державного Прапора України, 32-ї річниці Незалежності України та Дня української громади в Бразилії монумент Христа-Спасителя у Ріо-де-Жанейро засяяв синьо-жовтими кольорами.

Фото: скриншот з відео Centro de Ensino e Pesquisa Albert Einstein

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-