СКУ подякував главі УГКЦ за візит до Ватикану та зустріч з Папою Римським

СКУ подякував главі УГКЦ за візит до Ватикану та зустріч з Папою Римським

Фото
Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) висловив подяку Главі Української греко-католицької церкви Блаженнішому Святославу за візит до Папи Римського Франциска у Ватикані. 

Як передає Укрінформ, про це у мережі «Х» написав президент СКУ Павло Ґрод.

«Дякуємо Патріарху Святославу та єпископам УГКЦ за звернення до Його Святості, Отця Франциска, та заклик засудити агресію Росії проти України. Це визнання продемонструє всьому світу чітку межу між добром і злом», – йдеться в дописі.

На сайті УГКЦ повідомляється, що під час приватної аудієнції єпископів Синоду Української греко-католицької церкви зі Святішим Отцем Франциском ієрархи висловили біль, страждання та деякі розчарування українського народу.

«У розмові зі Святішим Отцем ми висловили все, що наші вірні в Україні та всьому світі доручили нам йому донести. Наші єпископи промовляли українською, англійською, португальською та італійською мовами», – наголосив Блаженніший Святослав.

Представники УГКЦ розповіли, що певні висловлювання і жести «Святого Престолу та Вашої Святості є болючими та важко сприймаються українським народом, який у ці хвилини стікає кров’ю в боротьбі за свою гідність і незалежність». 

Водночас російська пропаганда використовує непорозуміння, які виникали між Україною та Ватиканом від початку повномасштабної війни, для виправдання та підтримки вбивчої ідеології «русского міра».

«Вірні нашої Церкви чутливі до кожного слова Вашої Святості як вселенського голосу правди та справедливості», – сказали єпископи.

«Повертаючись із Монголії, під час розмови з журналістами я сказав, що справжнім болем є, коли культурна спадщина якогось народу проходить «дистиляцію» та піддається маніпуляціям з боку певної державної влади, внаслідок чого перетворюється на ідеологію, яка нищить і вбиває. Великою трагедією є те, коли така ідеологія вривається в Церкву і підміняє собою Христове Євангеліє», – відповів Папа Римський.

Голова Католицької церкви наголосив, що солідарний з українським народом. «Окремим болем українського народу є той факт, що ви сумніваєтеся, з ким Папа. Я хочу запевнити вас у моїй солідарності з вами та постійній молитовній близькості. Я є з українським народом», – підсумував Понтифік.

Нагадаємо, Апостольський екзарх для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії Владика Богдан Дзюрах під час засідань Синоду Єпископів УГКЦ у Римі представив ситуацію з українськими біженцями в Західній Європі та запропонував кілька методів душпастирської опіки для них.

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-