У Варшаві запрошують на презентацію «Книги народжених» Оксани Лебедівни

У Варшаві запрошують на презентацію «Книги народжених» Оксани Лебедівни

Укрінформ
Український дім у Варшаві запрошує на презентацію збірки віршів Оксани Лебедівни «Книга народжених».

Про це повідомляється на сторінці заходу у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Як зазначається, це унікальний проєкт, у якому на основі церковних метричних книг XIX–XX ст. села Криворівні авторка Оксана Лебедівна створила гуцульську сагу про долі людей, які пережили травматичний історичний досвід: опришківський рух, Першу і Другу світові війни, партизанку, совєцьку окупацію, репресії, сучасну війну росії проти України.

У цій книжці назви віршів є записами з метричних книг у їхній латинській та українській транслітерації, що переносить читача у події тих років і малює психологічний портрет українців. 

Це вірші, в яких період «народження — смерть» авторка трактує як народження, перехід у нову якість — психічний стан свідомості після смерті. У книжці збалансовано жіночі та чоловічі голоси, кожен монолог відповідає історії окремого персонажа.

Презентація відбудеться 1 вересня о 18:00 за місцевим часом в Українському домі у Варшаві (вул. Заменгофа, 1). Вхід вільний.

Читайте також: У Японії вийшла книга з хайку української поетеси з Харкова

Оксана Лебедівна - випускниця бакалаврської програми «Філологія», магістерської програми «Теорія, історія української мови та компаративістика» Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) та Докторської школи імені Юхименків НаУКМА. Фулбрайтівська стипендіатка (2021). 

Друкувалася в «Антології молодої української поезії ІІІ тисячоліття» (2018, укл. Мирослав Лаюк); лавреатка ІІ премії літературного конкурсу «Смолоскип» за рукопис «Люстро з коріння мандрагори» (2022). Організаторка і модераторка літподій, зокрема на Книжковому Арсеналі в Києві та в Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-