День Незалежності України в Абу-Дабі та Дубаї відзначили низкою заходів

День Незалежності України в Абу-Дабі та Дубаї відзначили низкою заходів

Фото
Укрінформ
У рамках відзначення 32-гу річницю незалежності України в Абу-Дабі українці приєдналися до всесвітньої акції «Ланцюг єдності» на узбережжі Перської затоки, а у Дубаї відбулася низка заходів у різних локаціях – від зустрічі біля найвищої будівлі світу Burj Khalifa, підсвіченої українськими кольорами, до концерту Сергія Бабкіна в українському ресторані YOY.  

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання «Емірати Сьогодні»

Під час заходу до Дня Незалежності в Посольстві України в ОАЕ відбувся показ документального фільму «По той бік миру», виробництва української творчої команди «ТРО Медіа».

Надзвичайний і Повноважний Посол України в ОАЕ та Королівстві Бахрейн Дмитро Сенік привітав представників української громади з 32-ю річницею незалежності України та розповів про важливі новини у двосторонніх відносинах України з ОАЕ та Бахрейном.

«Цього року до третього Міжнародного саміту Кримської платформи, присвяченого питанням деокупації Криму, вперше приєдналися представники ОАЕ та Бахрейну, що свідчить про беззаперечну підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Це дуже важливі ще два голоси в міжнародній коаліції на підтримку України», – зазначив пан Сенік.

Посол України в ОАЕ також наголосив на важливості єднання всіх українських громадян в Об'єднаних Арабських Еміратах та подальшої підтримки України на всіх фронтах – гуманітарному, економічному, культурному, освітньому.

«Чим більш згуртовані ми тут, тим вище майорить прапор України на Аравійській землі», – наголосив пан Сенік. Після чого всі присутні утворили символічний ланцюг єднання біля українського прапора на території Посольства.

У Консульстві України в Дубаї теж відбулися покази документального фільму «По той бік миру», на які зібралося чимало українців.

Увечері у століці ОАЕ українці долучилися до заходу Української жіночої ініціативи в естонському рестрані «Valgerand».

Під час зустрічі учасники разом із українськими дипломатами приєдналися до всесвітньої акції «Ланцюг єдності», утворивши «живий ланцюг» на узбережжі Перської затоки.

З нагоди Дня Незалежності України найвищу будівлю світу Бурдж Халіфа в Дубаї на кілька хвилин вбралася в кольори нашого прапора.

«Запалюємо BurjKhalifa сьогодні ввечері на честь Дня Незалежності України. Нехай цей день сяє гордістю, єдністю та святковістю, вшановуючи багату історію України та здобутки її народу, що бореться. Бажаємо Україні душевного та пам'ятного Дня Незалежності!», – зазначено на офіційній сторінці власника Бурдж Халіфи – компанії Emaar.

У столиці ОАЕ також синьо-жовтим підсвітили хмарочос ADNOC – штаб-квартиру компанії Adnoc Group.

Тим часом в єдиному в ОАЕ ресторані української кухні YOY українці разом із Сергієм Бабкіним співали гімн України, а також його найдушевніші хіти, зокрема, оновлену україномовну версію пісні «Солдат».

Як повідомлялося, у четвер, 24 серпня, Україна святкувала 32-у річницю Незалежності. У своєму вітанні Президент Володимир Зеленський наголосив, що незалежність є «цінністю для кожного з нас. І за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен».

Фото: Емірати Сьогодні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-