У Фінляндії відбувся дитячий пластовий табір

У Фінляндії відбувся дитячий пластовий табір

Фото
Укрінформ
У місцевості Сіппола в Фінляндії для дітей провели Пластовий літній новацький табір «Літописці».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Української греко-католицької церкви у Фінляндії.

За повідомленням, під час таборування діти віком 6 -12 років мали змогу підвищити самозарадність, загартувати силу волі, здобути нові вміння та навички, знайти нових друзів. Завдяки проводу табору вони поринули в історію племен котрі проживали на території сучасної України, бо хто знає історію, той має майбутнє.

До пластового таборування долучився духівник Пласту в Фінляндії о. Роман Кіх, душпастир для українців греко-католиків Естонії та Фінляндії.

Діти мали змогу пройти мандрівку до місцевого храму де відбулася Божественна Літургія та всі охочі мали змогу приступити до Таїнства Сповіді. Під час проповіді роздумували над талантами, котрими кожного і щедро обдаровує Господь.

«Ідеал пластунів є подібним до ідеалу християн, бо вони прямують до перемоги добра над злом, бувши сильними релігійно та національно, вони стають носіями глибокого етосу любови, краси, правди, волі», – додали в УГКЦ у Фінляндії.

Нагадаємо, станом на початок 2023 року у Фінляндії отримали прихисток 50 тисяч українців, які втекли від розв’язаної Росією війни.

Фото: Roman Kikh / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-