Лайма Вайкуле запросила воїнів ЗСУ на концерт у VIP-ложу

Лайма Вайкуле запросила воїнів ЗСУ на концерт у VIP-ложу

Фото
Укрінформ
Латвійська співачка Лайма Вайкуле запросила на заключний концерт кількаденного фестивалю «Рандеву», що відбувся в Юрмалі у залі Dzintari, військовослужбовців Збройних сил України, які проходять лікування в Латвії, та підписала їм листівки на щастя.

Про це розповів Укрінформу керівник Товариства Латвійсько-української дружби Валерій Оленійчук.

«Цього року фестиваль Лайми Вайкуле «Рандеву» присвячений Україні. А в нашого Товариства – давні, сталі контакти з українськими воїнами, які проходять лікування, реабілітацію в Юрмалі та Ризі. Тому виникла ідея запросити їх на заключний концерт фестивалю. Лайма відразу погодилася і все було організовано дуже швидко», – сказав Оленійчук.

На концерт прийшли 12 українських військовослужбовців. Їх посадили на найпочесніші місця – у VIP-ложі (для порівняння – Алла Пугачова та Максим Галкін, які також були присутні на концерті в підтримку України, сиділи на звичайних глядацьких місцях). Кожному із захисників України Лайма підписала листівку з побажаннями удачі. Після концерту вона вийшла поспілкуватися з хлопцями та сфотографуватися з ними.

«Ще хочу зазначити, що Лайма виділили певну кількість квитків для українських біженців у Латвії. Крім того, вона підписала поштівки для трьох наших хлопців, які лікувалися тут раніше. Ми відправимо їх адресатам на фронт найближчими днями», – поділився керівник Товариства Латвійсько-української дружби.

Фестиваль Laima Rendezvous Jurmala 2023 проходив у концертному залі Dzintari 26-30 липня. Він був присвячений Україні, на нього запросили значну кількість українських артистів. За кілька тижнів до Фестивалю Лайма відкрила рахунок для підтримки українських дітей, які страждають від війни. Ініціативу підтримала низка світових зірок, які направили відеозвернення українцям і на підтримку України, що транслювалися на екранах Dzintari: соліст гурту U2 Боно, американський діджей і продюсер Diplo, американський рок-гурт Queens of the Stone Age, британський рок-гурт Arctic Monkeys.

Показовим є те, як прозвали Laima Rendezvous Jurmala 2023 російські пропагандисти - «Шабаш, на якому Вайкуле збирає гроші для ЗСУ».

Як повідомляв Укрінформ, у Ризі 11 липня відбувся благодійний концерт ансамблю українських музикантів з числа біженців та їхніх латвійських колег, на якому збирали кошти на фільтри для води для Херсонської обласної клініки. 

Фото: Товариство Латвійсько-української дружби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-