У Лісабоні  провели акцію памʼяті жертв теракту в Оленівці

У Лісабоні провели акцію памʼяті жертв теракту в Оленівці

Укрінформ
Українська громада в Португалії провела на центральній площі Лісабона (D. Pedro IV) акцію памʼяті жертв терористичного акту, вчиненого російськими загарбниками в Оленівці 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

Учасники пояснювали численним журналістам (серед яких були також іноземні видання, що приїхали до Португалії висвітлювати «Всесвітню зустріч молоді»), що українці просять уряди демократичних країн не забуту страшні злочини росіян і провести розслідування та покарати винних.

Також мітингарі через португальські ЗМІ просили уряд Португалії зробити все можливе, щоб якнайшвидше визволити всіх українських полонених, захоплених рашистами.

Акція відбулася на прохання ГО «Асоціація сімей захисників «Азовсталі».

Нагадаємо, українські активісти провели у Відні акцію вшанування пам’яті загиблих військовополонених внаслідок теракту в Оленівці та з метою нагадування про терористичну сутність Росії.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня 2022 року на території колонії №120 в Оленівці росіяни вчинили теракт, спрямований на жорстоке вбивство беззбройних та знесилених героїчних оборонців Азовсталі, яких на той момент вони утримували в полоні понад два місяці. В результаті цього варварського злочину, за непідтвердженими даними, загинули щонайменше 53 та були поранені понад 130 українських захисників.

За даними Офісу генерального прокурора, вибух рік тому на тимчасово окупованій території у виправній колонії в смт Оленівка, де перебували українські військовополонені, був спричинений застосуванням реактивного термобаричного гранатомета. Начальнику та інспектору колонії в Оленівці заочно повідомили про підозру.

Фото: Pavlo Sadokha / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-