У Ризі пройшов благодійний концерт на підтримку Херсонської обласної клініки

У Ризі пройшов благодійний концерт на підтримку Херсонської обласної клініки

Фото, відео
Укрінформ
У центрі столиці Латвії увечері 11 липня відбувся благодійний концерт ансамблю українських музикантів з числа біженців та їхніх латвійських колег, на якому збирали кошти на фільтри для води для Херсонської обласної клініки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Концерт, який відбувся в Архієпископському саду в центрі Старої Риги, складався з двох частин. У першій прозвучали шість композицій барокової музики українського композитора XVII ст. Миколи Дилецького. У другій – вісім творів української естрадної класики, зокрема три пісні Володимира Івасюка).

Українська частина ансамблю складалася з Сергія Задорожнього (він же підготував сучасні партитури творів Дилецького, знайдених дослідниками в архівах), співачок Оксани Нікітюк і Наталії Бегми. Разом з ними виступали: співак Ансіс Бетіньш та акомпаніаторка Гертруда Ярьоменко. Організаторка заходу – латвійська активістка Габріела Каб’єр.

Концерт проходив під патронатом архієпископа Католицької церкви в Латвії Збігнєва Станкевича. Він і Посол України Анатолій Куцевол сказали вступне слово перед початком концерту. На заході також були присутні інші представники дипломатичного корпусу: посли Голландії, Ірландії, Литви, Польщі, Франції, Швейцарії та дипломати з посольств Греції й ОАЕ.

Зібрані пожертви акумулюються у відомій латвійській благодійній організації Tavi Draugi (Твої Друзі). На них закуплять фільтри для води, які відправлять у Херсонську обласну клінічну лікарню.

Як відомо, після злодійського підриву греблі Каховської ГЕС країною агресором, Росією на Херсонщині склалися непрості умови для забезпечення питною водою.

Нагадаємо, на головній сцені XXVII Вселатвійського свята пісні, Великій естраді в ризькому Межа-парку, вперше в історії виконали не латиську пісню. Нею став Гімн України.

Фото та відео: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-