У Мадриді відбувся мітинг на підтримку вступу України в НАТО

У Мадриді відбувся мітинг на підтримку вступу України в НАТО

Фото
Укрінформ
На Площі Іспанії у Мадриді, напередодні надважливого саміту НАТО у Вільнюсі, українці зібралися на акцію підтримки України щодо набуття повноправного членства в Північноатлантичному альянсі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Юрій Чопик – Голова Української громади Іспанії за права, честь і гідність українців.

«Понад 500 днів війни, українці надто високою ціною відвойовують кожний метр рідної землі, а політики продовжують шукати різні формули, певною мірою визнаючи свою слабкість. Військові, дипломати країн ЄС визнали силу і доблесть українського війська, але на вирішальне рішення ще не наважились», – написав він.

Тому, за словами пана Чопика, на площі Іспанії звучали звернення про необхідність чітких гарантій і швидкого позитивного рішення щодо членства України в НАТО.

«Молитва, заклики і тепла атмосфера, присутність друзів продемонстрували, що українці в Мадриді не байдужі та разом з усіма докладають зусиль задля перемоги», – додав він.

Нагадаємо, українська громада в Португалії 9 червня провела маніфестації одразу у трьох містах – Лісабоні, Порто і Коїмбрі –  під гаслами: «Прийняття України в НАТО означатиме поразку режиму Путіна».

Саміт лідерів НАТО, на якому Україна розраховує отримати чіткий сигнал про готовність приєднатися до Північноатлантичного альянсу, відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. 

Фото: Юрій Чопик / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-