У Нідерландах на святкуванні Івана Купала українці зібрали кошти для захисників України

У Нідерландах на святкуванні Івана Купала українці зібрали кошти для захисників України

Фото
Укрінформ
У нідерландському місті Зандам під час святкування Івана Купала українці зібрали 1574 євро і 5 канадських доларів, які спрямують на купівлю рацій для захисників України.

Про це кореспонденту Укрінформу в Гаазі розповіли організатори заходу.

«Ми порахували усі зібрані кошти. Загалом зібрали на рації за весь вечір 1574 євро і 5 канадських доларів», – сказала в коментарі Укрінформу Богдана Постригань, засновниця і голова Stichting Oekraïense Club.

Вона також розповіла, що створюючи Фундацію Український Клуб/ Stichting Oekraïense Club поставили собі за мету будувати здорову та дружню діаспору, зберігати та ділитися культурою та постійно допомагати Україні.

«Свято Івана Купала мало таку саму мету. Ми будували діаспору, розповсюджували нашу культуру: по всій локації були розставлені інформаційні плакати нідерландською та українською мовами про символи та історію свята. Усе свято було присвячено збору коштів для наших захисників на рації, все було безплатно з добровільним донатом і люди активно вносили свої пожертви», – зазначила Постригань.

За її словами, захід відвідало понад 500 людей.

«Ми підготували 200 стрічок і зав’язували усім гостям на руку, щоб пізніше вони могли привʼязати стрічку до Марени і загадати щось негативне, щось чого вони хотіли б позбутися разом зі спаленням Марени. Так ось ці стрічки закінчились в середині святкування, а люди продовжували приїжджати», – розповіла вона.

Також очільниця Stichting Oekraïense Club повідомила, що свято організували волонтери – понад 25 українських жінок, не враховуючи чоловіків та дітей. Локація, де відбувалося святкування, також волонтерська.

«Пляж місце на пляжі створено та підтримується нідерландськими волонтерами. Вони також взяли активну участь в організації та проведені свята. Ми всі волонтери, не професіонали в створенні івентів, але в усе, що ми робимо ми вкладаємо усю душу і серце. Ми всі дуже різні, скоріше за все в Україні ми б ніколи не зустрілися, але тут в Нідерландах доля обʼєднала нас і кожна відкриває в собі нові таланти, нові сильні сторони», – поділилася Богдана Постригань.

Крім того, волонтери-матусі підготували для дітей насичену програму для різних вікових груп.

Як повідомляв Укрінформ, у Грузії українські діти долучилися до святкування Івана Купала, яке відбулося в рамках акції «Даруємо любов» на озері Лісі в місті Тбілісі.

Фото надане організаторами

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-