Українську книжкову поличку відкрили у французькому місті Монтіньї-ле-Бретонне

Українську книжкову поличку відкрили у французькому місті Монтіньї-ле-Бретонне

Укрінформ
У Мультимедійній бібліотеці каналу (Médiathèque du Canal) французького міста Монтіньї-ле-Бретонне відкрили Українську книжкову поличку – у секції дитячої літератури тепер можна знайти близько 140 книжок.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Культурний центр України у Франції (Centre Culturel d'Ukraine en France).

«Відтепер українці у місті Montigny-le-Brétonneux матимуть можливість приходити до бібліотеки разом зі своїми дітьми та читати книжки рідною мовою», – йдеться в дописі.

Відкриття Української книжкової полички у рамках проєкту, який реалізується за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської, став можливим завдяки асоціації «Українські перспективи» (Perspectives Ukrainiennes).

Бібліотека розташована за адресою: Médiathèque du Canal, Quai François Truffaut, 78180 Montigny-le-Bretonneux. Години роботи вівторок: 12:00 – 19:00, середа: 10:00 – 19:00, п’ятниця: 12:00 – 19:00, субота: 10:00 – 19:00.

Для реєстрації в медіатеці треба надати наступні документи: посвідчення особи та підтвердження адреси.

Культурний центр України у Франції подякував асоціації Perspectives Ukrainiennes за реалізацію проєкту та можливість зберегти українську культурну спадщину у Франції. Також подяка висловлена місту Montigny-le-Bretonneux за солідарність та підтримку, яку воно щодня надає українцям.

Нагадаємо, наприкінці червня дружина Президента Олена Зеленська повідомила, що проєкт «Українська книжкова поличка» вже реалізовано у бібліотеках 39 країн, загалом налічується 170 поличок зі 44 тисячами книг.

Фото: Centre Culturel d'Ukraine en France / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-