СКУ звернувся до Генсека НАТО щодо перспектив України на саміті у Вільнюсі

СКУ звернувся до Генсека НАТО щодо перспектив України на саміті у Вільнюсі

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) звернувся з офіційним листом до Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга напередодні саміту організації у столиці Литви та закликав розпочати формальний процес вступу України до Альянсу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За повідомленням, президент СКУ Павло Ґрод від імені світової української спільноти подякував пану Столтенбергу і Північноатлантичному Альянсу за їхню щедру та тверду підтримку України та її народу у той час, коли вона захищає свою свободу, суверенітет та територіальну цілісність у боротьбі проти неспровокованого повномасштабного вторгнення Росії. Ґрод також привітав пана Столтенберга з подовженням його мандату як Генерального секретаря НАТО. 

Президент СКУ наголосив на тому, що майбутнє євроатлантичної спільноти, глобального миру та міжнародного порядку, заснованого на правилах, сьогодні вирішується в Україні і що членство України у НАТО є єдиним способом забезпечити мир в Україні та у всьому регіоні.

Читайте також: Президент СКУ: Глобальна безпека можлива лише з Україною в НАТО

У світлі прийдешнього саміту НАТО у Вільнюсі СКУ закликав країни-члени Альянсу офіційно запросити Україну до членства у НАТО, розпочати формальний процес вступу та розробити рамку безпекових гарантій, а також підтвердити коротко- та довгострокові зобов’язання з поставок необхідного військового обладнання, включно з танками, винищувачами, далекобійними ракетами, броньованими машинами та іншим обладнанням, необхідним для якомога скорішої перемоги України та встановлення тривалого миру та безпеки.

«Країни НАТО не мають відкладати ці рішення, оскільки кожен новий день війни несе немислимі руйнування життів та власності», – підсумовується в офіційному листі.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців запустив всесвітню адвокаційну кампанію #UkraineInNATO. СКУ закликає всі українські громади, організації, українців та друзів України за кордоном долучатися до ініціативи.

Нагадаємо, Європейський конгрес українців (ЄКУ) також звернувся до Генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга із закликом підтримати вступ України до НАТО на саміті у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-