Фонд родини Мигалів надасть Канадсько-українській фундації 6 млн дол. на підтримку України

Фонд родини Мигалів надасть Канадсько-українській фундації 6 млн дол. на підтримку України

Укрінформ
Фонд родини Мигалів оголосив про надання Канадсько-українській фундації (КУФ) упродовж наступних трьох років 6 млн доларів США на підтримку гуманітарних ініціатив в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Канадсько-українська фундація повідомила на своєму сайті.

«Для нас велика честь отримати таку щедру підтримку від Фонду родини Мигалів, створеним Рейлою та Джорджем Мигалями, що підтримує широкий спектр важливих справ у Канаді», – сказав Орест Скліренко, Президент і Головний виконавчий директор КУФ.

Голова правління КУФ Віктор Гетьманчук повідомив, що через проєкт «Гуманітарний заклик для України» вже надійшла перша пожертва у розмірі 2 млн доларів США, яка спрямовується на визначені критичні потреби в Україні. Він висловив щиру подяку Рейлі та Джорджу Мигалям за їхню віру в роботу Фундації.

Читайте також: У Канаді започаткували освітню стипендію для українців

Своєю чергою Райла Мигаль, президент Фонду родини Мигалів заявила, що геноцидна війна Росії проти України триває, і український народ, яким би стійким та хоробрим він не був, потребує нашої непохитної підтримки, щоб вижити та забезпечити перемогу України.

«Ми сподіваємося, що наша пожертва дозволить КУФ продовжити стратегічне надання необхідної та критично важливої допомоги Україні», – сказала вона.

«Гуманітарний заклик для України» є спільним проєктом Канадсько-Української фундації (КУФ) і Конгресу українців Канади (КУК), заснованим на початку 2022 року.

Читайте також: У Канаді новонародженим українцям даруватимуть вишиванку

Завдяки щедрості донорів з усієї Канади, після повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, Гуманітарний заклик для України мав всі можливості для своєчасного реагування. Перший транш гуманітарної допомоги через Гуманітарний заклик КУФ-КУК для України надійшов в Україну через чотири дні після вторгнення. Широка та потужна підтримка заклику в перші дні включала щедру пожертву в розмірі 250 тис. дол. від Фонду родини Мигалів.

Загалом з лютого 2022 року в рамках спільного Гуманітарного заклику Канадсько-української фундації і Конгресу українців Канади було надано понад 35 мільйонів доларів США надзвичайної гуманітарної допомоги мільйонам українців, які постраждали від найбільшої гуманітарної кризи в Європі з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, від імені спільної ініціативи КУФ і КУК Державна служба з надзвичайних ситуацій України отримала 1000 високоякісних професійних костюмів для пожежників, 1000 комплектів захисних легінсів та тенісок, 2000 балаклав, 1000 рукавиць і таку саму кількість пар взуття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-