Почесний консул у Монреалі подякував прем’єр-міністру Квебеку за підтримку українців

Почесний консул у Монреалі подякував прем’єр-міністру Квебеку за підтримку українців

Укрінформ
Почесний консул України в Монреалі Евген Чолій під час візиту на прийом в м. Квебек з нагоди Національного свята Квебеку подякував прем’єр-міністру Квебеку Франсуа Легу за допомогу тимчасово переміщеним українцям у цій канадській провінції.

Як передає Укрінформ, про це пан Чолій повідомив на своїй фейсбук-сторінці.  

Також Евген Чолій подякував Франсуа Легу за підтримку України, а насамперед за резолюцію, яку 23 лютого 2023 року одноголосно прийняла Національна асамблея Квебеку і в якій поміж іншим сказано: «Що Національнa асамблея підтверджує невід’ємне право українського народу на свою територіальну цілісність; [...] Що, як і Палата громад Канади, вона засуджує акти геноцидного характеру, вчинені проти українського народу, про які повідомляли ЗМІ».

Він також наголосив, що тепер є критичний час боротьби за демократію і що Україна потребує ефективної підтримки Заходу, в тому числі Квебеку.

Почесний консул України в Монреалі також зустрівся з Міністеркою імміграції, францизації та інтеграції Квебеку Крістін Фрешет, подякував за допомогу тимчасово переміщеним українцям у Квебеку та порушив кілька актуальних питань відносно них, які вони вирішили обговорити детально під час окремої зустрічі.

Нагадаємо, у березні відбулося онлайн засідання дорадчої ради Почесного консульства України в Монреалі, під час якого обговорили план подальших дій для сприяння перемозі України у 2023 році, а також для допомоги тимчасово переміщеним українцям у канадській провінції Квебек.

Фото: Eugene Czolij / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-