Українці провели мітинги проти екоциду Росії в Україні в кількох містах Австралії

Українці провели мітинги проти екоциду Росії в Україні в кількох містах Австралії

Фото
Укрінформ
Українська громада Австралії у відповідь на підрив росіянами Каховської ГЕС провела акції у Брісбені, Мельбурні, Сіднеї та Перті, щоб засудити російський тероризм та екоцид в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Союз українських організацій в Австралії (Australian Federation of Ukrainian Organisations – AFUO).

«На мітингах українці говорили про втрату будинків свого дитинства через повінь у Херсоні. Інші відчайдушно хвилювалися за рідних та друзів на окупованих територіях, як Олешки, які розповіли їм, що російські окупанти забрали рятувальні човни та не роблять жодних зусиль, щоб допомогти людям», – йдеться в дописі.

Читайте також: В Австралії діаспора домоглася скасування побратимства між Мельбурном і Санкт-Петербургом

Учасники акцій одностайно висловили впевненість, що Росія має бути переможена. Україна має перемогти заради глобальної безпеки та безпеки.

З початком контрнаступу AFUO закликає уряд Австралії допомогти Україні шляхом надання Bushmasters, Hawkeis та іншої військової допомоги.

Як повідомлялося, російські війська в ніч проти 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Триває евакуація населення з районів затоплення. Розпочато розслідування за статтею «екоцид».

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що орієнтовна сума збитків довкіллю через підрив Каховської ГЕС уже перевищує 55 млрд грн.

Фото: Australian Federation of Ukrainian Organisations / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-