У Румунії провели «Український кулінарний фестиваль»

У Румунії провели «Український кулінарний фестиваль»

Фото
Укрінформ
Караш-Северінська філія Союзу українців Румунії (СУР) організувала спеціальну подію в рамках «Українського кулінарного фестивалю» в Селбегелул Ноу-Саку.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СУР.

За повідомленням, гості фестивалю мали змогу скуштувати традиційні українські страви: пироги з капустою, гриби, квасолю, мамалигу з сиром, солодкий хліб, а також страви сучасної української кухні.

Зауважується, що перед тим, як поласувати цими смаколиками, гості могли насолодитися моментами, які підготувала група молодих жінок «Чарівниця» із села Корнуцель під керівництвом пані Марії Шімонеа.

Кулінарний захід закінчився виступом вокального гурту Караш-Северинської філії CУР «Голос українців».

Голова Караш-Северiнської фiлiї CУР Даніель Басараба підкреслив важливість кулінарної сторони української культури в рамках заходів, які організовує філія.

«Намір полягає в тому, щоб надати можливість членам громади краще пізнати один одного та просувати себе через те, що надає їм унікальності у гірському Банаті», – пояснив він.

У СУР додали, що захід пройшов успішно та згуртував представників української громади, а також привернув увагу до української культури та традицій.

Нагадаємо, Союз українців Румунії – Марамороськa філія організував у селі Верхня Рівнa повітовий етап ХХІV конкурсу декламування української поезії, у якому цього разу взяла участь рекордна кількість учасників – понад 150.

Фото: Cоюз українців Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-