В Українському центрі у Вільнюсі провели благодійний ярмарок

В Українському центрі у Вільнюсі провели благодійний ярмарок

Фото
Укрінформ
В Українському центрі у Вільнюсі відбувся благодійний великодній ярмарок, на якому зібрали кошти на підтримку Асоціації родин захисників Азовсталі та проєкту Посольства України у Литві «Aš esu Ukraina». 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Литві.

Захід відвідав посол України Петро Бешта. Він відзначив: «Цьогоріч ми знову відзначаємо Воскресіння Христове не так, як звикли. Хто на передовій, хто в сховищах, а хто далеко від свого дому. Однак, де б ми не знаходилися — ми єдині як ніколи. У своїй мужності, незламності, взаємоповазі та взаємодопомозі. Нас об'єднує міцна віра у Батьківщину, Збройні Сили України та Перемогу України над російським агресором».

У Посольстві зауважили, що в переддень великого свята саме незламна віра та непохитне бажання підтримати наших захисників і захисниць об’єднала всіх учасників та відвідувачів Великоднього Ярмарку. Під час заходу вдалось зібрати понад 1000 євро: 744 євро на підтримку проєкту Посольства України у Литві «Aš esu Ukraina», 280 євро на підтримку Асоціації родин захисників Азовсталі.

«Під час ярмарку відвідувачі мали нагоду скуштувати домашній хліб, паски, цукати, печиво та багато інших смаколиків, придбати сувенірну продукцію з українською символікою та вироби ручної роботи, а також приміряти українські вишиванки й віночки», – йдеться в повідомленні.

Також на гостей заходу чекала цікава творча програма – українські та литовські пісні, танцювальні виступи та перформанси, ще учасники могли відвідати різноманітні воркшопи та творчі майстеркласи для дорослих та дітей: петриківський розпис, виготовлення крашанок, декоративне мистецтво та вокальний діалог.

Посольство подякувало Українському центру - Ukrainos centras, VDU Švietimo akademija, талановитим українським виконавцям та колективам, учасникам ярмарку, волонтерам та гостям за створення цієї унікальної події. Особлива вдячність висловлена проєктній менеджерці заходу Алесі Холодовій.

Нагадаємо, у березні Перша леді України Олена Зеленська повідомила, що Український центр у Вільнюсі впродовж дев’яти місяців роботи організував 1,3 тис. заходів для 17 тисяч гостей та учасників.

Фото: Anastasia Vlasenko (Erslavas)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-