Пішов з життя голова Асоціації «Українці Казахстану» Михайло Парипса

Пішов з життя голова Асоціації «Українці Казахстану» Михайло Парипса

Укрінформ
Світовий конгрес українців 5 квітня повідомив про смерть Михайла Парипси – відомого українського громадського діяча та чинного голови Асоціації «Українці Казахстану», яка є складовою СКУ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Конгрес з великим болем отримав сумну звістку про відхід у засвіти пана Михайла. Його смерть є непоправною втратою як для його рідних та українців у Казахстані, так і для СКУ та його мережі у всьому світі.

У СКУ Михайло Парипса був добре знаний як довголітній український провідник у Казахстані, який гідно пройшов свій земний шлях з Україною в душі, наполегливо діючи задля утвердження її незалежності та збереження українських національних цінностей за межами батьківської землі. У цих та інших питаннях св. пам’яті Михайло Парипса довгі роки співпрацював на світовому рівні з СКУ, вболіваючи і активно відгукуючись на актуальні справи, та був постійним учасником конгресів і річних загальних зборів СКУ.

«Ми також пам’ятаємо пана Михайла як людину з такими загальнолюдськими чеснотами, як природжена мудрість, інтелігентність, доброта та чудова вдача і природнє почуття гумору», – згадують у Конгресі.

Читайте також: Помер відомий представник української громади Литви Юрій Паньків

Зауважується, що СКУ також високо цінує провідну роль св. пам’яті Михайла Парипси у розбудові українського громадського життя на національному рівні, зокрема як ініціатора, засновника та незмінного голови Асоціації «Українці Казахстану» від 1999 року.

Пан Михайло також доклав великих зусиль для розбудови місцевої павлодарської громади, включно й Товариства української культури, його хорового колективу, ансамблю бандуристів, школи національного відродження, циклу українських радіопередач, а також храму Української Греко-Католицької церкви святих апостолів Петра і Павла. Одночасно він до останніх днів був дієвим членом президії Української всесвітньої координаційної ради та Асамблеї народу Казахстану.

Читайте також: У Канаді померла дружина останнього президента УНР Плав'юка

За високі заслуги св. пам’яті Михайло Парипса був нагороджений найвищою нагородою СКУ – медаллю св. Володимира Великого, а також низкою державних нагород України та Казахстану, зокрема орденом України «За заслуги» ІІ та ІІІ ступеня, орденом Республіки

Казахстан «Достик» («Дружба») ІІ ступеня та відзнакою «Золота медаль» Асамблеї народу Казахстану.

«Провід і членство СКУ глибоко сумують у зв’язку з відходом у вічність св. пам’яті Михайла Парипси та моляться за упокій його світлої душі. Вічна йому пам’ять!», – додали в Конгресі.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-