У Парижі провели майстер-клас з писанкарства

У Парижі провели майстер-клас з писанкарства

Фото
Укрінформ
У Парижі, у студії образотворчого мистецтва «Академ-ART», що працює у Культурному центрі України у Франції під керівництвом члена Національної спілки художників України Лариси Куваєвої, відбувся урок з розпису великодніх яєць.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на фейсбук-сторінці Культурного центру України у Франції (Centre Culturel d'Ukraine en France).

«Українські діти та французькі гості на занятті з великою зацікавленістю відкривали для себе таємниці наших предків. Писали та капали бджолиним воском, прикладали листочки рослин фарбуючи у відварі цибулевого лушпиння – створювали свою власну писанку за допомогою природних матеріалів і натуральних барвників», – ідеться в дописі.

У Центрі розповіли, що результатом творчого процесу стало те, що кожен його учасник повернувся до свого дому з власною авторською писанкою, з якою і зустрічатиме Великоднє свято Христового воскресіння.

Зауважується, що 7 квітня у Культурному центрі України у Франції відбудеться Великодній ярмарок Foire de Pâques Caritative, а також другий майстер-клас з писанкарства Atelier de décoration d'œufs ukrainiens «Pysanka», який проводитиме українська художниця Юлія Цапурак.

Нагадаємо, в Українському домі у Вашингтоні (США) відбулися майстер-класи писанкарства для дітей і дорослих українців, а також друзів України.

Фото: Centre Culturel d'Ukraine en France / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-