ЄКУ закликав міжнародні організації допомогти звільнити українських медиків з полону рф

ЄКУ закликав міжнародні організації допомогти звільнити українських медиків з полону рф

Укрінформ
Європейський конгрес українців (ЄКУ) закликав міжнародні інституції та організації допомогти звільнити сотні українських військових лікарів і медиків, яких утримують в нелюдських умовах у російському полоні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зверненні ЄКУ, поширеному на фейсбук-сторінці організації.

Зауважується, що, не маючи медикаментів, інструментів та персоналу, українські військові лікарі та медики, які зараз перебувають в полоні рф, робили все від них залежне, щоб врятувати життя людей. Не маючи зброї для захисту, вони діяли згідно з міжнародними та людськими законами.

У ЄКУ наголосили, що ув’язнених російською федерацією лікарів і медиків утримують у нелюдських умовах. Хоча офіційно цей факт росія не підтверджує, вона порушує міжнародно-правові норми, засадничі положення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

«Полонених лікарів і медиків – сотні. Ми закликаємо міжнародні інституції не забувати про цю болючу реальність. Закликаємо міжнародні організації допомогти звільнити з полону українських військових лікарів і медиків», – ідеться у зверненні.

Нагадаємо, раніше Європейський конгрес українців оприлюднив заяву, в якій попередив про нову тенденцію появи псевдоукраїнських або псевдопроукраїнських організацій, цілі яких незрозумілі, а лідери невідомі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-