У Торонто за участі діаспори та канадських політиків відбувся марш на підтримку України

У Торонто за участі діаспори та канадських політиків відбувся марш на підтримку України

Фото
Укрінформ
Понад 10 тисяч людей вийшли у десятиградусний мороз до центру Торонто, щоб приєднатися до «Мегамаршу» організованого Конгресом українців Канади – відділ Торонто з нагоди першої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Конгресу українців Канади – відділ Торонто (Ukrainian Canadian Congress - Toronto Branch). 

За повідомленням, серед почесних гостей були Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, Міністр національної оборони Аніта Ананд, лідер опозиції Канади П’єр Пуальєвр, Прем’єр провінції Онтаріо Дуглас (Даг) Форд, Заступник Мера міста Торонто Дженніфер Маккелві та Генеральний Консул України в Торонто Олександр Шевченко. Це був вечір, сповнений натхнення, надії та підтримки.

Прем'єр-міністр Трюдо оголосив, що Канада надасть чотири додаткові бойові танки Leopard 2 для підтримки Збройних Сил України в захисті своєї країни, збільшивши внесок Канади загалом до восьми танків. Канада також надасть броньований евакуаційний танк та понад 5000 патронів калібру 155 мм. Чотири анонсовані раніше бойові танки Leopard 2 були доставлені до Польщі, а група інструкторів Збройних Сил Канади наразі навчає екіпажі українських танків.

Щоб посилити тиск на режим Путіна, Прем’єр-міністр оголосив, що Канада запроваджує нові та додаткові санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до триваючої війни росії проти України.

У Конгресі висловили подяку всім, хто вийшов в морозну температуру на знак солідарності з Україною.

Генеральне консульство України у Торонто подякувало організаторам ходи центральними вулицями міста, яка завершилася мітингом на Nathan Philips Square – Конгресу Українців Канади, відділ Торонто і його Президенту Петру Штурину, Голові Комітету «Stand With Ukraine» Маркіяну Швецю, всім волонтерам, всім хто допомагав організовано провести Марш, забезпечував підтримання порядку та безпеки, роботу аудіо- та відео-обладнання, чудовим ведучим – Андрію Швецю і Лізі Зінчук.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо завітав до української школи в Торонто, де навчаються багато біженців з нашої країни.

Фото: Ukrainian Canadian Congress - Toronto Branch, Second Front Ukraine Foundation

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-